Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Въпрос за електромотор
miromad:
Здравей GTV.
Опита, който човека показва на клипа съм го правил. Но този опит не показва това, което аз съм нарисувал. Намотката и магнита не се движат заедно!!!
Ако някой може да намери видео на опит, който е точно по моята рисунка, нека го публикува.
Радико:
Значи с опита на Херинг е доказано наличието на парадокс, нали така. Или е направено някакво нескопосано обяснение на парадокса, в което се включва и измислената един век по-късно теория на относителността на Айнщайн. Но това обяснение води след себе си още сто въпроса, които нямат отговор. Така вървят нещата от отричането на теорията на етера до откриването на хиксбозона, който по традиция предизвика поне още 100 нови въпроса. Съзирам нещо гнило в обяснението на магнитните диполи. Ако приемем, че диполите не са в основата на магнитното поле и то не им е присъщо свойство, а са само проводници на нещо което изтича от някъде си през тях, нещата изведнъж се проясняват и си идват много на място.
GTV:
--- Цитат на: miromad в Ноември 15, 2013, 11:23:35 am ---Здравей GTV.
Опита, който човека показва на клипа съм го правил. Но този опит не показва това, което аз съм нарисувал. Намотката и магнита не се движат заедно!!!
Ако някой може да намери видео на опит, който е точно по моята рисунка, нека го публикува.
--- Край на цитат ---
Привет. Рисунката я разчитам точно по този начин както в тубата. Ако дадеш и източника на ЕДН нещата ще са по-ясни. Не очаквай да се завърти без включен източник.
--- Цитат на: Радико в Ноември 15, 2013, 11:24:34 am ---Значи с опита на Херинг е доказано наличието на парадокс, нали така. Или е направено някакво нескопосано обяснение на парадокса в което се включва и измислената един век по късно теория на относителността на Айнщайн. Но това обяснение води след себе си още сто въпроса който нямат отговор Така вървят нещата от отричането на теорията на етера до откриването на хиксбозона, който по традиция предизвика поне още 100 нови въпроса Съзирам нещо гнило в обяснението на магнитните диполи. Ако приемем, че диполите не са в основата на магнитното поле и то не им е присъщо свойство а са само проводници на нещо което изтича от някъде си през тях нещата изведнъж се проясняват и си идват много на място.
--- Край на цитат ---
Виждам, че следиш и някои форуми по физика. ;)
Ето ти го парадокса:
http://www.youtube.com/watch?v=75p5JwlXwlo
Неотдавна твърдеше, че става и без магнити, поради изтичане на електрони от центробежни сили. Радвам се, че ти увря главата.
Дошло е време някой да се извинява за пътечките на пачемушките :)
oneman:
--- Цитат на: GTV в Ноември 15, 2013, 10:25:23 am ---... МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ОВАЛЕН (кръгъл) МАГНИТ НЕ СЕ ВЪРТИ, КОГАТО МАГНИТА СЕ ВЪРТИ ПО ОСТА НА МАГНИТНОТО ПОЛЕ.
--- Край на цитат ---
Това е много добре.
Предлагам да пуснем един кабел (намотка) по някой меридиан (през полюсите) и да
решим завинаги енергийния проблем на света.
Желателно е кабела да минава през България :)
miromad:
--- Цитат на: GTV в Ноември 15, 2013, 11:37:43 am --- Привет. Рисунката я разчитам точно по този начин както в тубата. Ако дадеш и източника на ЕДН нещата ще са по-ясни. Не очаквай да се завърти без включен източник.
--- Край на цитат ---
Прикачам рисунка с разясненията. А в тубата аз виждам, че източника и намотката (нагънатия кабел) са неподвижни, а магнита се движи. При моят опит целта е магнитите и намотката да се движат заедно, а източника на ЕДН (батерията) да е неподвижен.
ПП: Може посоката на движение да е сбъркана, но в конкретния случай това не е от значение.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия