Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Въпрос за електромотор
miromad:
Здравейте съфорумци.
По-долу прикачам една много интересна книга на руски. В нея автора обяснява просто що е то ефир, гравитация, взаимно привличане, електростатика, магнетизъм и т.н. Направи ми впечатление, че в доста формули като основополагаща сила се използва силата на Лоренц!!!
Също така обърнете внимание на страници 117 и 118!!!
Иван Димов:
miromad, това на 117 стр. според мен е сбъркано. Направих му корекция. Прилагам грешния и правилния вариант.
miromad:
Здравейте съфорумци.
От няколко дена си задавам въпроса дали схемата, която прикачам по-долу е работоспособна, т.е. дали електромотора ще се върти, ако магнитите са прикрепени към намотките и се въртят заедно с тях в една и съща посока с една и съща скорост?
Радико:
Здравей miromad
Интересно, но и аз от известно време си задавам почти същия въпрос.
Тук във форума имаше едно твърдение, което мира не ми дава - твърди се и в руската версия на Уикипедия - значи с голяма вероятност е вярно. А именно, че униполярният генератор генерира ток дори когато магнита е залепен за диска и се върти заедно с него. Ако това твърдение е вярно, то би било валидно според мен до известна степен и в твоя случай. Смятам да го проверя при първа възможност защото, ако е вярно, то това преобръща концепцията за магнетизма из основи. Моля колегите които знаят нещо по въпроса да коментират.
GTV:
Здравей Радико, форумното твърдение се нарича ПАРАДОКС НА ФАРАДЕЍ и е доказан с опита на Херинг. Смисълът е, че МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ОВАЛЕН (кръгъл) МАГНИТ НЕ СЕ ВЪРТИ, КОГАТО МАГНИТА СЕ ВЪРТИ ПО ОСТА НА МАГНИТНОТО ПОЛЕ.
--- Цитат на: miromad в Ноември 15, 2013, 03:43:11 am ---Здравейте съфорумци.
От няколко дена си задавам въпроса дали схемата, която прикачам по-долу е работоспособна, т.е. дали електромотора ще се върти, ако магнитите са прикрепени към намотките и се въртят заедно с тях в една и съща посока с една и съща скорост?
--- Край на цитат ---
http://www.youtube.com/watch?v=ZfR-ur1lJ5Q
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия