Привет на всички будни умове ! Нов съм тук, и все още разглеждам, но от около година се интересувам от всичко свързано с етера. Тук намирам доста интересни темички. За това се и регистрирах тук в този форум.
Не съм започнал още да правя каквито и да е сериозни опити ( като изключим 1-2 неща , но те са без никакъв сериозен успех ). Все още събирам инфо от тук и от там , но ми прави нещо силно впечатление. А именно, че всяко едно устройство, което се опитват да направят или пресъздадат обособени групички от хора, имат нещо общо. И това е крайният резултат - целта която все още не е постигната ( е , поне не е обявено пред общественоста ). Начините да се постигне този краен резултат са различни. Това определя и различните подходи - машини или устройства. Аз не съм особено запознат с електрониката, и това до някъде е плюс в моя полза, защото не съм ограничен от закони, теореми и леми , и мога да изказвам всякакви идеи - дори и най-малоумните, които можете да срещнете.
През тази една година , в опити на търсене на истината, стигнах до едно заключение, което може да се представи със следната картина : Представете си, че Вие сте в група от 60 човека (примерно) в една зала, и всеки от един от тази група стиска в ръце едно парченце от пъзел от 100 части. Останалите 40 части са сглобени по две - по три в отделни групички, и са пръснати по пода. Всеки един от хората знае какво има , както и какво стискат шестте човека (примерно) около него. Но тази част , която държи, не пасва на нито една от тези , в шестте човека около него. Всеки държи частица от истината , но никой още не вижда цялата картина на пъзела.
С други думи. Направени са, и се правят открития. Издадени са, и се издават патенти. Но никой до сега не се захванал да се опита да обедини тези известни вече "неща". Трудното в случая е да се извлекат полезните от тях, т.е. тези, които могат да се обединят в нещо ново. Ето например Клетката на Джо. Тя е тясно свързана с Тестатика, както и с трансформатора на Тесла, с демонстроцията на Даниел -
http://www.rexresearch.com/pomerleau/pomerleau2.htm , ...
Например тук относно кутийката на Тесла. Твърди се че е купил 12 лампи, няколко резистора... Тук ще изкажа идеи, които може и да ви накарат да се превивате от смях. Първо - какво точно са представлявали тези лампи - размери, устройство. След като служат по някакъв начин да извлекат ток (по-простичко казано) от етера , защо да не се поставят под ъгъл 90 градуса една спряма друга (демонстроцията на Даниел). Приблизителното им положение би могло да се определи лесно , имайки в предвид , че се знаят размерите на лампите и на кутията (стига да са верни). Знае се как протича магнитното поле, как се движи (приблизетелно) оргонът спрямо полето. Аз нямам възможност да експериментирам, и затова имам повече въпроси , отколкото отговори.
Доста написах , но повечето неща са най-вероятно нищо съществено. Ще се радвам ако не съм ви помогнал , то поне да съм ви развеселил.