За да вкарам малко живинка в дискусията, ще ви кажа, какво открих до сега и какво мисля, че трябва да се направи.
Физик съм по образование, но не ме бива много с токовете не заради друго ми слаба матерялна база и мотивация.
Колата на Тесла е пряко свързана с устройството на Moray, и двете работят на еднакъв принцип, а именно резонанс. Но не това е най-интересното, ако на някой му се случи да построи подобна машина предполагам, че после ще я хвърли в коша не за друго ми няма да получи резултатите, който мисли, че ще получи.
Тука не става дума за огромни токове, а за нещо ново, което никога не сте срещали в конвенционалната електротехника.
Писах пост, че сте го учили в учебниците по физика от 8-10 клас и е така. Учените експериментират с това и днес, но при много ниски температури, става дума за кинетична енергия на електрона (не оргон не чи не прана, макар и аз да си падам по източните култури и традиций).
Всички знаем, че електроните в кабела се движат с някаква скорост, която меко казано я няма хич, за променлив ток беше 0.0 и нещо нататак см в минута. Може и да греша нямам способността да помня стойности, но беше пренебрежимо малка.
Какво би се случило ако ускорим електрона и го фраснем някъде, еми там, където сме го ударили ще се отдели топлина обословена от кинетичната енергия. А ако имаме много електрони (като си припомним колко електрони има в един кулон) мястото, където ги блъскаме ще се нажежи до червено.
Разбира се всичко идва от скоростта, "колкото повече, толкова повече".
Защо ви го разказвам това и защо съм толкова сигурен. Всичко идва от Тесла разбира се, "господарят на резонанса", но аз го разбрах от Морей или Мъри незнам точно.
Защо само резестивни елементи, какво пък толкова като са резестивни.
В проводниците има много свободни електрони и тяхното движение е подобно на "Брауновото" такова. Ако загряваме проводника движението ще се ускори докато не започнат електроните да изхвърчат от него. При волфрама не е така, волфрама е доста "ленива" кинетична среда, там електрона е като в затвор има кинетична енергия, но в изключително малки граници.
Т.е. ако вземем, че ускорим електрон в меден проводник примерно и се наложи да се срещне с волфрам, електрона буквало ще намали скоростта си и то доста. Е добре ами, какво ще се случи с кинетичната му енергия, която е имал в медта, когато влезе във волфрама и намали скоростта си почти до нула, къде ще отиде тази енергия? Ще се отдели под формата на топлина. За това са само резестивни елементи, като лампи и нагреватели. При други метали не би се получило, освен ако нямат подобна структура като на волфрама.
Добре уточнихме кое кара вофрама да свети, а кое кара електрона да се ускори. Тук, ще предполагам, тъй като до сега не намерих, нещо подобно из учебниците, може би още не е открито. Според мен резонанса има способността да ускорява електроните, а освен това се получава и лек електричен вакуум, който всмуква по малко електрони от околната среда.
Да започнем с колата на Тесла.
Използвайки вълните създадени от намотките, на електромотора ги е наслагвал и е създавал резонанс, и е започвал да смуче електрони. Както знаем, ако е затворена система, мотора ще започне да замръзва, за това е поставил антените, за да отвори системата към околната среда и да ползва свободни електрони. Но засмукването тука е прекалено малко като електричен ток, но пък са били ускорени електрони, за това според мен е сложил генераторни лампи, който е загрявал на база кинетичната енергия, на електроните.
Ако изхождам от нещата по-горе машината на Мъри е работела горе долу на същия принцип. За сега мисля, че е имало два принципа, от който единия съответно ще е работел, ако съм прав разбира се. Първия е, че е ползвал вълни от космоса, който и в момента може да чуем ако имаме радиотелескоп, той е нагласвал на някоя честота, за която е знаел горе долу че е там и е започвал да черпи малки енергий, предполагам, че от енергията, която се е индуцирала на антената от околната среда е създавал втора вълна, която е еднаква на първата наслагвал ги е и е получавал резонанс.
Другия вариант е, да е създал нещо като фотоволтаик, който е конветирал гама лъчите в електрически ток, и този ток е превръщал във вълни подобни на вълните, който прихваща и пак е получавал резонанс за да ускорява електроните.
Даже имаше, някъде четох, че се е занимавал с подслушваща машина, която работела на същия принцип, която била супер ефективна. Предполагам и тя е работела на същия принцип, налсагвал е "изкуствена вълна" на естествена, която е прихващал. И така, колко и да е "тиха" вълната чрез резонанса я е засилвал доста.
Тука, се замислих върху идеята за замръзяване чрез резонанс. Ако съм прав, нищо не пречи да създадем и антигравитация, нека си припомним, как летят и суперпроводниците.