Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Инерционен двигател

<< < (5/7) > >>

ddimitroov77:
Ще добавя още един коментар за масата на самия вибратор.
Тя е полезна като акумулатор на кинетична енергия, но влияе върху "трептенето" на вибратора, от там и на оборотите му.
Виж как се изменя получената сила - трябва да се постигнат минимум 3000 оборота, а аз още не съм успял.

Намерил съм два производителя на DC двигатели в България:
http://www.caproni.bg/index.php?p=products&id=33
http://dynamo-bg.com/product.php?id=40
Още не съм сигурен в точните характеристики на двигателя.
Ако има други варианти - моля пишете.

varvarin:
От електромоторите най високи обороти се постигат със колекторен двигател със серийно възбуждане. Такива има в прахосмукачките и не е много тежък във по съвременните модели. Работи обаче на 220 волта както се досещаш. Може да го запуснеш на постоянно напрежение, но не ми се вярва да постигнеш желаните обороти на по ниско от 120 волта напрежение. Ако разделиш статорните и роторните намотки (паралелно възбуждане) можеш да управляваш оборотите с малък регулируем токоизправител като променяш тока през статорната намотка, а роторната свързваш към източник на по високо (постоянно) напрежение. Голям ток през статорната съответства на ниски обороти, а малък ток на високи. Мисля че на 3000 оборота ще понесе факта че липсва турбината за охлаждане.
Интересно ми е, дали с повече дисбаланси и определена фаза между тях, може да се получи направо въртящо движение? Това би решило проблема с масата ми се струва...

Поздрави!

ddimitroov77:
Много малко разбирам от електротехника. Това което ми пишеш за преработване на електромотор ми е "много далечно". Аз търся завършен продукт (електромотор) - и само да обработвам частите които мога.

varvarin: Интересно ми е, дали с повече дисбаланси и определена фаза между тях, може да се получи направо въртящо движение? Това би решило проблема с масата ми се струва...

може би имаш в предвид нещо подобно: http://www.naturtechnik.de/pages/en/home.php
Това е като Линевич х 2. Напреженията остават в материала (т.е. кинетичната енергия от въртене).

scarface - ти докъде стигна с пробите?

Поздрави,
Димитър

varvarin:
Под преработка имам предвид различно свързване на намотките и подходящо захранване за всяка от тях. Това се свежда до сврзване на жички и няма нещо сложно:-) А пък ако се престрашиш да пробваш с такъв мотор ще подсказвам :-)
Във  връзка с линка който си пуснал, да нещо подобно имах предвид но не с тази фаза между дисбалансите. Интересно е дали може и двете движения да са въртеливи. При немската постановка източника е с възвратно постъпателни движения, а резултата е въртеливо движение. При Линевич е обратно струва ми се. Би трябвало да съществува начин и двете да са въртеливи... Но може и да греша.

Поздрави!

ddimitroov77:
малко снимки. Има още работа по него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия