Напира ме нещо отвътре, да си кажа мнението за оргонолюбителите:Господ е създал човека на Земята, да се подлага на различни изпитания с определена цел, да учи постоянно, да е в движение постоянно, да полага грижи за тялото постоянно, развива интелекта постоянно, развива душата постоянно и т.н. - до самае канце жизны. Мързела освен, че е порок, е и отрова, както за физичаското тяло, така и за душата.
Поддържане на добро физическо здраве, кондиция, стремежи към дълголетие се постигат само с много труд, мързелив човек не може да го постигне в съвременния градски живот.
Оргоните, ако въобще съществуват, а не са някаква Интернет измислица, противоречат на горните принципи. Какво значи да разчиташ на някакъв оргон, да седнеш на една кутийка от пластмаса пълна с метални стружки - отпадък от някой струг, малко дървени стърготини, прах от крилце от прилеп и къртичина, сушени 3 нощи на лунна светлина, парцал от полата на баба Яга, косъм от брадата на Христо Ботев, и да се надяваш ядейки до насита луканки, пръжки, пиейки ракии и пушейки цигари, да разчиташ така да ти се моднат висшите енергии и чакри, че направо да пращиш от здраве и дълголетие.
Чудя се как има такива наивници, да вярват на подобни неща? Но съм забелязал, че това са мързеливците. Тези цял живот ги е мързяло, да си мръднат трътките и са търсили всевъзможни оправдания на чревоугодничеството си - лапат, лапат в несвяс. Много ми прилича това на ония чудодейни вещи от ТопШоп, дето си лежиш, вързваш си един виброколан и плочките хоп - веднага на корема, хоп и ставите минали чудодейно, докато лежиш на дивана и си четеш вестника. Да, ама не.
На тази планета стойностните и истинските неща се постигат само с МНОГО ТРУД. Просто лесното противоречи на законите на природата. Не може да научиш чужд език, като си сложиш учебника под възглавницата. Не може и акъл да се натъпче в простата пача, защото само уя може да се тъпче на два и три ката.
Мързеливци, ще загубите ценно земно време, ако не започнете да се трудите, а вместо това се самозалъгвате, че някакви кутийки ще ви оправят чакрите. Като вземете да побелявате, оплешивявате и окуцявате, сами ще се убедите, дядкиииии...
Елексирът на дълголетието и безсмъртието е ясен - с три думи: труд, постоянство, упоритост. И постепенно това се превръща в начин на живот и нито е трудно, нито изисква упорство, просто живееш по законите на природата. Спорта, здравословното хранене, холистичната медицина, създават чувство на еуфория. Ендорфина с който се насища организма при по-продължителни физически натоварвания е естествен наркотик, който кара тялото да изпитва блаженство. Не ме е срам да си призная, че съм естествен наркоман и не употребява оргон.