За дишането си прав. Колкото по-бавно е дишането, толкова е по-добро здравето. Ако едно вдишване и издишване е повече от 10 сек., това означава не добро здраве. Има техника за забавяне на дишането и с нея се лекуват много болести
Е това не го разбрах???
Как хем по-добро здраве при по-бавно дишане, хем ако е повече от 10 секунди значи не е добро здраве? Обясни, моля те?
В самото съобщение се крие отговора. Хормон - синтетичен! Какво става с организма, когато приеме синтетични хормони /стероиди/?
Хормон съвсем не значи задължително СИНТЕТИЧЕН!
Преобладаваща АЛКАЛНА СРЕДА в организма=забавяне на стареенето, подмладяване!
КИСЕЛИННА СРЕДА в организма=състаряване!
Тази алкална среда дали ще я постигнеш с гладуване, дали с медитация, дали с начин на хранене или спорт-ОТДЕЛЕН ВЪПРОС на лично усещане (и желание), пътища - много, избор-личен!
По-напредналите културисти вземат понякога ЕСТРОГЕН (женски полов хормон), но знаете ли защо? За да подложат организма си на стрес, предизвиквайки го в отговор да произвежда повече ТЕСТОСТЕРОН! Така не се появява "латентност" на производството му, както при директното изкуствено внасяне отвън на тестостерон!
Ако си набавяш външно ензими, хормони и т.н. които организма по принцип трябва да произвежда, той спира синтеза им, защото го приема за излишен!
По тази точка EDM electronics е абсолютно прав!
Личен опит - аз изглеждам максимум 30 годишен, а съм на 43. Доста съм мислил за причините?
Не е наследствено, изследвал съм това вече.
Атлетичен съм,тесен таз, широки рамене, генетиката на скелета ми (пропорции) е близо до перфектната, гъвкав съм като за 25-27 годишен...защо?
Моите набори изглеждат "чичковци" с шкембета и захабени лица...
Спомням си, че на времето, когато бях около 9-10 годишен бях развил някаква детска мания - ядях филийки хляб, напоени с оцет(поне тогава беше истински). Това продължи около 2 години поне...всеки ден...стигал съм дотам, че можех да изпия чаша чист оцет без изобщо да ме притесни вкуса му или да имам стомашни проблеми от това. Правил съм го само няколко пъти и то инцидентно, разбира се - за някой и друг детски бас:)
Не съм имал цел, не съм осъзнавал какво и правя и защо...?
Имах късен пубертет, може би около 2-3 години след връстниците си (това ме беше комплексирало, разбира се), без рязка мутация на гласа, без резки промени, много плавно и неусетно стана.
Сега, от позицията на годините се питам - дали не съм провокирал организма да "индуцира" прекалено алкализиране в отговор на поеманите киселини?
Не знам и никога няма да узная...
Факт е, че тялото ми е много по-младо...