EDM electronics, благодаря за бързия отговор. Нещо не го схванах много, но като се прибера след някой ден ще помисля. Има неща, които са така, но другото, а то според мен е по-съществено не ми хареса. Може би дори от самата терминология. Пример- потенциален водород. Водородният показател /рН/е мярка за концентрация, а не за някакъв вид /потенциален/ водород.
Хемоглобинът не е изобщо някакъв си пигмент, още по-малко ръжда. Това е белтък. След това при дишането .....тука вече става сложно, затова ще го кажа просто- дишането е горене. Така, че веществото СО2 не е необходимо, то е продукт.
Има още неща, които не ми харесват, но ще пиша по-натам, може би. И понеже темата е за еликсир, искам да попитам дали някой е пробвал семена от чиа? Четох в "Кривата на щастието", че някакво племе в Америка употребявало такива семена и се чувствало много добре. Тичали по 700 километра, пиели алкохол в огромни количества без никакви вредни последствия и били дълголетници.
Питоне, терминът "потенциален водород" от потенция - мощност означава в случая количество, а не електрически заряд. Това не е мой израз. Така съм го чел в книгите, които обясняват процесите и то написани от практици, а не от хора които само си чешат езиците. Защо аз като чета този израз, го разбирам "количествен", а на теб ти се струва, че става въпрос за електрически потенциал. Ако забележката ти не е някакъв вид заяждане, наранен от други теми, то сам си направи извод, как мислиш логично! По нищо не се разбира с примера, който давам, че става въпрос за електрически заряд на водорода.
По въпроса за "дихателния пигмент"Това понятие го дава в книгите си проф. Столешников. Изключителен ерудит в медицината. Отново това понятие не съм го дал аз, а съм го научил от професор, който се е излекувал от ревматоиден артрит - автоимунно, нелечимо заболяване. Та питам се сега, дали тоя професор говори простотии или ти търсиш да се докажеш с нещо във форума. Ако наистина искаш, дай нещо от твоята практика, какво си постигнал, какво си направил, вместо да тълкуваш превратно разни понятия.
Хемоглобина е дихателен пигмент, защото като се свърже с кислорода си променя цвета. Той става червен, защото съдържа желязо. Дадох пример с ръждата, не защото той е ръжда, а защото да схване някой без да пита много, да си обясни процеса, за да не се налага сега аз да обяснявам, за съжаление. Планетата Марс също е червена, покрита е с ръжда, защото има много железен окис, т.е. там има кислород. Пигмента се нарича дихателен, защото този пигмент е различен при различните живи организми. При растенията той е зелен, нарича се хлорофил, защото там участва друг метал за оцветител. Има и син пигмент, който прави кръвта синя - кръвта на боговете, на рептилиите. Този пигмент е на основата на натрия. Има хора, на които кръвта им съдържа и натрий и е малко по-синя, дължи се на ген. Генът на хибридната раса. Спирам дотук!!!!!!!! - нататък става платено
.
Дано си разбрал и запомнил що е туй "дихателен пигмент".....