Майсторе, не проявявай сега пък ти ограниченост!
Защо да е измислица, защо да се смятаме ние-сегашните хора за еталон по продължителност на живота, по ръст или по знания и технологии?
Преди потопа (НОЙ) Земята е имала друга орбита и друга скорост на въртене (36 часа ден), разучено е, въпреки, че някои "учени" и досега се вайкат -Ах, невъзможно, ах, дали са точни изследванията ни?
В една друга тема бях писал моето виждане по въпроса - бил е поставен друг "дефолд" на играта преди последния рестарт- 36 часа денонощие, по-дълъг живот за хората, раси с различен ръст, липса на Луна...преди поредната намеса в генома ни.
Всички жени произхождат от ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА, от преди 150 000 години - доказано чрез изследване на ДНК.
Всички мъже произхождат от ЕДИН-ЕДИНСТВЕН мъж от преди 59 000 години- доказано чрез изследване на ДНК.
Какво следва?
По-повърхностните ще кажат - че как е имало 91 000 години жени без мъже?
Не е било без мъже, просто първият, чийто наследници сме ние се е появил преди 59 000 години, другите (със стария геном) не са оцелели чрез поколение- нямат нито един сегашен потомък! Явно са били унищожени, може би чрез вирус (катаклизъм не би оставил жените живи) или геноцидно изтребване?
Майсторе, аз сега изглеждам около 30 годишен, като доближа 65 (ако е рекъл Господ), ще изглеждам на 37-38.
Не паса само тревица и не се насилвам с излишни за мен практики, даже съм пушач!
Дали съм мутант?
И друго...мисля, че напредването в източните практики не е за всеки.
В чисто физиологически аспект всеки е способен да ги усвои, НО...
задълбаването в различни медитативни състояния не е за всеки! Не може човек да не е достигнал определено ниво на просто житейско съзряване (или помъдряване) както се нарича и да се гмурне в дълбините на дълбоките ИСС.
То всъщност-може, но прилича на опита на начинаещ културист, който се зоби с анаболи, мускулите му растат с по-голям темп, отколкото сухожилията могат да нараснат и току скъса някоя мускулна връзка...