plam40, едва ли някой от форума ще ти покаже браунова горелка, просто никой не е правил такава. Но разликите са известни до болка на "по-старите кучета" във форума.
Бях един от първите, който разполагаше с всичи материали на проф. Юл Браун - забележи "Професор", даде ми ги лично дъщеря му! После помолих Витан да преведе от английски на български една от книгите му, тази за направата на малък Браун газ-генератор, и той го направи - БЕЗПЛАТНО!
В книгата мо-та-мо е описано що е туй браунов газ и как единствено се получава. Основното му предимство - високата температура, която се отделя при изгарянето му, над 6 500 гр /температурата на слънцето/, дори някой твърдят над 8 000 гр. /измерена с инфраред термометър/ - невъзможно за твоята горелка. Има едно видео в което самият Юл Браун стапя за секунди металокерамика с която облицоват совалките - там виж разликите.
Няма Фрии Енерджи в тия горелки и газове или пък ако има, то ще е само при брауновия газ, който е в атомно състояние, а не молекулно. За индикация, когато разтопиш /не изпариш!/ волфрам с твоята горелка, може да считаш че имаш браунов газ.
Според самият Браун той е доста по-опасен от обикновения оксиводород. За повече - книгата....
За протокола: Водородната горелка не е някаква Хай-тек технология. Заварял съм с такава горелка още през 1987 год. Пълно беше в заводите и при военните с подобни технологии. А те бяха на ниво. Сега само по форумите и гаражите..........
Относно отношението ти към Юл Браун, ако беше прочел книгата за живота и най-вече работата му, друга песен щеше да пееш - предполагам!