Откровено казано, напоследък в тази тема се изписаха доста нелепици, недомислици и глупости. За целта пускам една доста добра книга за алтернативното лечение на рака, обхващаща почти всичко от световния опит. Материалът е доста ценен и ви съветвам да си го запазите.
Уважаема Маргарита... Аз лично, откакто през зимата пия почти всеки ден домашно червено вино, собствено производство, не боледувам от простудни заболявания. От осем години в къщи си правим ябълков оцет и го консумираме всекидневно, особено баща ми и дъщеря ми. Отделно, пет души семейство сме, ядем по около 80 килограма мед на година, даже често жена ми като бръкне в шкафа, ха... пак няма захар за да направи сладкиш. Хапваме си и доста прашец, баща ми основно с него си прави профилактика за простатит, от няколко години не само, че е добре, ами даже и не ходи на лекар, за да си прави изследвания. Приоритетно ползваме пасти за зъби без флуорид, жена ми избягва да готви пържено, а топлинно непреработените салати почти всекидневно са на масата ни. Вече съм почти на 50, а кръвното ми е в болшинството време е 110-115 на 70-75 и не се занимавам със спорт, въпреки, че пуша дневно по кутия цигари.
От цялата описана от Вас диета, не мога да проумея защо приемате небелено ленено семе и пълнозърнест хляб. Прост факт, във всички обвивки и триците на зърнените култури, има твърде високо съдържание на фитинова киселина, която е доста токсична и влияе даже на ниво ДНК. Най-добрият начин за неутрализиране на фитиновата киселина е варенето, не печенето. Голещо Ви препоръчвам да се снабдите с апарат за кълнове и вместо пълнозърнест хляб и млени семена, консумирайте кълнове и по-точно, зелената част на кълновете без корена и остатъка от семето, а най-добре е да си правите сок от смлени кълнове, който да го пиете прецеден. За кълновете в нета има изписано много, като по пълноценност те се равняват едва ли не на водораслите, т.е. супер храна са, както и цветния прашец.
Маргарита, имам питанки. Опитвали ли се лечебен глад? Правени ли са ви изследвания напоследът за нива на цитокини и ако са, какви са изводите?