smsi-h
Допълнението ти е много точно. Поради същите причини съм изтъкнал по нагоре, че е желателно да се пие вино от устойчиви сортове грозде който не се нуждаят от пръскане. А те не се нуждаят от пръскане защото могат и сами да се защотят, тоест имат много раствератрол в ципата си.
Сега относо дозировката тов а е много трудно да се каже категорично дори от доктор, но все пак ако поразсъждаваме малко???
Много отдавна отдавна, а в някой села по северозападна България все още се практикува:
За закуска една голяма паница надробен хляб залят с чаша вино. Хората практикуващи тази "диета" въпреки подигравателното отношение на други към нея обикновено доживяват до дълбока старост в пълна кондиция и работоспособност. Разсъждавайки върху този факт стигам до две заключения:
Първото естествено е, че по една чаша сутрин и вечер е много добра доза.
По интересно обаче е второто което е свързано с ролята на хляба.
Пропуснах да спомена, че тази "попара" се прави със стар твърд хляб и понеже виното не е топло не успява да го размекне много. Налага се човек да си дъвче сериозно.
Много от активните съставки на растителната храна не могат да достигнат или достигат в доста малки количества до организма на човека. Причината е, че в стомаха се отделят вещества инхибитори които ги унищожават. Такъв е случаят със витамин "С" примерно. Напълно възможно е да е така и със активните вещества във виното.
Повечето от тях, включително и рествератрола са спиртен извлек. Това означава, че имат някаква слаба връзка, дали валентна, дали дисоциативна но я има. Алкохола има свойството да навлиза в организма и през лигавицата на усната кухина. Раствератрола който е свързан с него ще премине и той теглен от връзката "макар и слаба" Извода е, че докато дъвчеме попарата даваме възможност на активните вещества на виното да проникнат в организма ни заобикаляйки инхибиторите в стомаха. Значи или попара или пиене бавно на малки глътки с максимално дълго задържане в устата на всяка глътка по една чаша сутрин и една вечер. Аспирина прдваритлно разтворен в чашата, и това по гореописаните причини. Ако влязат двете вещества по еди и същи път ще действат гарантирано едновременно. Това е моето мнение по въпроса, дали съм взел под внимание всички фактори не мога да съм сигурен, но ми изглежда напълно логично.