Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
За една ангина в повече
MTM:
Yoro! Съгласен съм с твоето мнение,но не всеки има под ръка от твоето лекарство.
Разболяваш се, през ноща отиваш в дежурната аптека,купуваш 1 ампула Вит.С,правиш процедурата и си готов. :)
Yoro:
В нета има много фирми които продават това масло.
Една опаковка се ползва много време и не е скъпа.
Аз го купувам от Германия.Тук продават много ментета.
Една опаковка от 10мл струва около 4 евро.
coke2k:
Аз бих Ви препоръчал това:
https://www.youtube.com/watch?v=1OgvgE7gNFQ
Като превантивна мярка за всеки сезон от всичко което прониква през носа и гърлото. Малко е неприятно първия път, но се свиква. (Джала Нети - това му е истинското име и мисля че е нещо индийско)
Занимавам се с гмуркане и за мен е много важно уши, нос, гърло да са ми е ОК, практикувам го от години и не съм боледувал не помня от кога.
angelmr:
--- Цитат на: Vavilon в Март 02, 2016, 09:04:01 am ---Здравейте
Благодаря за отговора на gotiniq7 в лични. Питах колко време може да се взима сместа от сода и мед.
Да споделя и моята констатация, че сместа работи. Е, при мене не така бързо. Аз взимах содата с мед редовно около месец, вечер преди заспиване, максимално отдалечено от последното хранене. Не съм установила странични, неблагоприятни ефекти.
И сега я взимам, но епизодично, ако почувствам неразположение изобщо в областа на носоглътката.
След известно себенаблюдение, мисля, че проблемите с гърлото ми идват от хроничен максиларен синузит.
Не успях да открия в сайта нещо писано по тема синузит. Бих искала да помоля ако някой има опит в алтернативно лечение на синузит да сподели в блога или на лични. Хубав ден!
--- Край на цитат ---
Содата действа контактно. Има почти чудотворно въздействие върху инфектираните тъкани, но само ако е в контакт с тях. До колкото знам меда е само носител който да я задържи върху възпалената лигавица. И само сода помага, аз така се лекувам. От профилактика няма смисъл, в конкретния случай содата действа малко като антибиотик, бактериите не издържат високото pH.
--- Цитат на: edin в Март 02, 2016, 09:41:23 am ---Моя синузит си отиде, като започнах да спортувам. Отне година. Един ден изхрачих, огромно парче кървава гной и до там със синузита.
--- Край на цитат ---
Дълги години имах слаб синузит (без болки). Лекуваха ме по десетки начини като дете. Десетки курсове антибиотици, всевъзможни капки за нос, лъчелечение (облъчване с дълговълнова и късовълнова радиация), нетрадиционни методи като облъчване с лазер в точките за иглотерапия, народни рецепти като нагревки с морска сол, капки от хрян и какви ли не извращения. Синузита ми изчезна от самосебеси, 1-2 години след като пораснах достатъчно, за да откажа всякакви по-нататъшни опити за лечение. Това беше преди около 25 години и от тогава само един единствен път съм имал забележимо възпаление на синузита, което си отиде след 2-3 приема на едно от тривиалните лекарства срещу синузит, които продават във всяка аптека. Та не знам дали диагнозата "синузит" е сериозна болест, изискваща сериозно лечение, или е състояние от типа на леките настинки, което трябва да бъде оставено да отшуми от самосебеси. Макар че като знам за съвременните щамове резистентни бактерии не знам дали не е възможно да прерасне в опасна за живота инфекция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия