Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Mагнитен двигател, използващ точката на Кюри
Радико:
Мисля, че проучванията приключиха и е време да се захващам за работа.
Намерих си каквото ми трябваше, като по-високо технологични материали и започвам да сглобявам прототип. За начало не предвиждам само захранване. Ще се подгрява от слънцето, за да съм сигурен, че ще получа някаква, макар и малка енергия без да внасям отвън никаква енергия струваща пари.
Ако някой проявява интерес да се включи в проекта по един или друг начин да пише. Аз така или иначе ще обявявам във форума до къде съм стигнал.
Bat_Vanko:
Здравей Радико,
Ако наистина си намерил нанокристален материал, то ще трябва да се запасиш и със солидно количество нерви и познания по технологията за работа с материала. Имам известен опит в работата с китайски нанокристален материал и мога да те уверя, че проблемите са достатъчно, за да решиш да се откажеш. Ако мога да ти помогна с нещо - питай!
Успех!
Радико:
Ако експеримента е успешен от първия път значи апаратурата е неизправна. Така се получи и при мен.
първи опит не стана, материала който ползвах се каза малко фалшив: Загуби магнитните си свойства при 320 градуса и ги възстанови при 80. Ужасно голям хистерезис, не става. Ще трябва да потърся друго нещо
oneman:
--- Цитат на: Радико в Май 23, 2012, 10:01:22 pm ---... материала който ползвах се каза малко фалшив ...
--- Край на цитат ---
Пробвай с ферити.
При тях няма да ти трябва толкова висока температура и са доста по-евтини за експерименти.
Виж тук http://vicgain.sdot.ru/spferrit/ferritu.html
Bat_Vanko:
Радико,
ти всъщност къде мериш температурата? Възможно е да се получава голям температурен градиент в обема на материала. От едната страна да е нагрят на 200 градуса и да е загубил магнитни свойства, а от другата да е на стайна температура.
Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия