Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Изграждане на автономна система до 1 KW

<< < (4/9) > >>

SkaS:
Първоначално мислех акумулаторен блок с  капацитет около 600 Ah. Общо 8 акумулатора гелови по 150 А. Аз в момента имам 2, но вече са малко старички. Идеята ми беше да направя 4 двойки батерий по 150 Ah по 24 V. В последствие да се доразвият още по аналогичен начин. Та въпроса ми беше от техническа гледна точка - вид и начин на връзване на контролер (контролери) и както бях писал един от двата типа панели.

toto_nagamoto:
Колега така както си тръгнал с тези акумулатори и панели нищо няма да направиш, само ще си дадеш парите на вятъра. Не си ли разбрал, че това са напълно безмисленни неща все едно наливаш от пусто в празно!

SkaS:
Били се обосновал? Ти май не разбираш за какво говориш ? Да не би на агрегат да ми излиза по-евтино ? Ако можеш помогни, а недей да говориш неподготвено.

toto_nagamoto:
Бих препоръчал да се пренасочите към вятърната енергетика, както прави колегата Радико и да последвате неговия пример защото с тези панели едвам ще смогвате да зареждате акумулаторите поради същественната разлика между общия капацитет на батериите и изходната мощност на панелите, пък и трябва сложна електроника за контрол и комутация на самите панели и т.н.

coke2k:
Не е така, аз съпоставям вятърен генератор и соларен панел. Просто ги имам и двете. Соларния е по доброто решение. Според мен електрониката не е проблем. Проблем са батериите и в двата случая. Много е просто, на месец по 1 или 2 пъти има вятър достатъчен да ми напълни батерията за 1 ден, а слънце има 20 дни  в месеца достатъчно да ми зарежда БАТЕРИЯТА ЕЖЕДНЕВНО. Еее? Къде е по добре? Цената на вятърния генератор не е по ниска от фотоволтаика .... така, че не знам какво повече да коментираме......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия