Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Свободна енергия и механична антигравитация от Андрей Ермола

<< < (5/6) > >>

Bat_Vanko:
Радико, отговора е в гумените куршуми. Имат същата енергия като оловните, но от тях остават само синини. Имаш не само енергия на удара, но и площ на концентрация и продължителност на действие. Към всичко това като добавиш и реалните тела с вътрешно триене, еластична, пластична деформация и загуби на енергия за тях... Разбираш, че в случая говориш за по-скоро субективно усещане, а не за реална енергия на удара.

Радико:
Дали уреда показан на клипа "колкото и несъвършен да е" проявява субективизъм. Знам, че е много трудно да се преодолее с години насажданото в главите ни, но...
Проблема по спасението на давещият се е проблем на самия давещ се. Ако вие сами не искате да си отворите очите и да прогледнете, то никой няма да може да ви ги отвори. А иначе изтъкнатия по-долу факт го знам от личен опит. Има и по-лесен начин за доказването му - достатъчни са автомобил с 8 джанти и телефон с акселерометър. Джантите както се досещате трябва да са 4 железни и 4 алуминиеви с еднакво тегло.     

Иван Димов:
   Радико, аз бих задал въпрос, подобен на твоя. Вземаме два идентични железни диска. Единия го развъртаме като жироскоп, а другия не. Слагаме ги на две отделни платформи, движещи се по релси и ги засилваме с еднаква скорост към стена. Въпросът е кой ще нанесе повече щети на стената? Сблъсъкът се осъществява посредством еднакви буфери на платформите. И сега остава да пренесем представата ни за жироскопите към въртящите се частици в атомите. Щом металите са различни, би трябвало да има разлика, но каква е тя? Трябват експерименти.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Иван Димов в Септември 06, 2013, 12:19:53 pm ---   Радико, аз бих задал въпрос, подобен на твоя. Вземаме два идентични железни диска. Единия го развъртаме като жироскоп, а другия не. Слагаме ги на две отделни платформи, движещи се по релси и ги засилваме с еднаква скорост към стена. Въпросът е кой ще нанесе повече щети на стената? Сблъсъкът се осъществява посредством еднакви буфери на платформите. И сега остава да пренесем представата ни за жироскопите към въртящите се частици в атомите. Щом металите са различни, би трябвало да има разлика, но каква е тя? Трябват експерименти.

--- Край на цитат ---
1. Двата диска ще имат различна енергия;
2. В точката на съприкосовление със стената вектора на приложената сила ще бъде с различна посока;
3. При въртящия се диск ще има и абразивно действие както при фрезите.
т.е. двата диска ще упражнят съвсем различно въздействие един от друг!

Радико:
Не Bat_Vanko
пропускаш, че дисковете ще бъдат разположени на колички с цел елиминиране разликите в еластични деформации. Аз не съм се занимавал със свръх бързи жироскопи, но тези които познавам се съпротивляват само на ротация, оттам следва "според мен", че понеже е невъзможен удар точно под 90 градуса по осите Х и У, то след удара неминуемо следва завъртане, на което жироскопа би се съпротивил и би направил удара по-тъп и тежък. Не знам дали това е свързано с темата в случая.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия