Уважаеми колеги /без Весо и подобните му/,
Аз по принцип съм човек, който гледа да не излага другите, но Пировесо прекали. За да ви се изясни защо излива тази жлъч против мен, ще ви разкажа една истинска българска история свързана с нашите отношения.
Когато направих първия оптимизатор К1, Веселин ми се обади и се срещнахме в София. Сложих му на Голф 2 /с обикновена газова/ един К1 на тръбата в багажника /същият който после направи 20-30% с ТАП на Румен Роев/, а втори оптимизатор К1 той си го сложи после на личния си Ситроен С4, комънрейл с ламбда. Плати ми ги и имаше гаранция за връщане от 1 месец за реален тест, както е стандартно прието при мен за да е доволен клиентът. Резултатът му е описан подробно от него във форума тук:
http://mazeto.net/index.php?topic=6079.60Цитирам:
..........
Да се включа и аз в анкетата, и да споделя впечатления от ползването на оптимизатора: Първо и най-важно - принципът действа!
Автомобил: Citroen C4, 1.6 HDi, 110 HP, 5-степенна ръчна скоростна кутия, 2005 г. (Автомобилът е далеч от перфектното си състояние - предстои годишна профилактика, смяна на масло и филтри, има и лек проблем с турбината.)
Наблюдава се осезаемо намаляване на разхода (и по ECU, и по метода "пълен-пълен").
Чудото, което никоя "водородна клетка" не можа да постигне, се случи! Средният разход по пътя София-Бургас-София падна от 4.6 на 4.2 и то при включен климатик, фарове и почти постоянна нужда от изпреварване със 130-140 км/ч на дълги колони от автомобили. На междинни "затворени" участъци като Карнобат-Сливен-Карнобат средният разход беше 4.0 - нещо, което тази кола не е показвала на дисплея си никога, ever! (Под "затворен" участък разбирам: да отидеш до място с друга надморска височина и да се върнеш обратно, а не например да се качиш с колата на Витоша и после само по пътя спускайки се надолу да мериш разход...)
Поради многото усложняващи картината фактори (споменати по-горе) ми е трудно да определя точно колко е спестяването, но
по първи приблизителни преценки е някъде между 8 и 15%...............
Абсолютен плюс на технологията е, че е неинвазивна (не изисква никаква промяна по автомобила, нито пък по ECU-то), не изисква никаква поддръжка/обслужване (примерно да дебнеш кога са минали 50 часа работа на двигателя и да трябва да доливаш дестилирана вода...). Силно препоръчвам на всеки, който използва често автомобила!
Към автора Cadiceus - абсолютни адмирации, не само за изобретението, но и за цялостния поглед върху живота - напълно непечалбарски, комерсиален само дотолкова, доколкото това е неизбежно-необходимо.
Евала!
...........................
Т.е. Веселин беше много доволен... Какво го накара сега така да ми се ядосва, лъже като дърта циганка /и го знае!/, като ме плюе неспирно? Нали сам видя на практика, че оптимизаторите ми работят – и то не със 5% ефективност?
Отговора е - наранено его и пари... Веднага след като се убеди, че всичко е ОК, поиска да стане дистрибутор за София. Малеее, как ще забогатеем сега – 10 хил таксита и още 10 хил баничарки, като сметнеш отстъпка и т.н. – айде, за година-две сме милионери... Затова си купи за начало още 5 /пет/ оптимизатора като поръчка на едро с отстъпка /въпреки че какво „едро” е пет броя/. Да, ама не му се получи. Защо? Защото като дистрибутираш нещо, е важно да си дадеш поне малко зор и да научиш как се работи с продукта и особеностите му. Както казах в преден пост, не може да се кара едно към гьотере!
Весо е химик по образование, но се занимава с психотерапия и музика. Няма лошо, широко скроена личност. Но когато тръгнеш да правиш нещо техническо, трябва да обърнеш внимание на подробностите. А те са, че при метан и особено при такситата има много, много различни системи – и с адаптация, и обикновени метанови, с аванспроцесори и без и т.н. Те са най-големия пазар – но и най-проблемния. К1 не работи на стоманени тръби каквито имат повечето метанови, на медни е с понижена ефективност /това е една от причините да направя после К3 модулен/. Другият голям пазар е на старите дизели – баничарки и прочее пушливи дърти бангии, които собствениците им не искат да сменят защото нямат пари. Последните се хващат и за сламка – затова те най-много ме натискат да им слагам оптимизатори, но аз не го правя защото нямат системи за самонастройка като комънрейлите. Е, Веселин явно се е поддал поради наивност, безхаберие или прекален оптимизъм. Естествено, че няма да има ефект там – писал съм го многократно както в този форум, така и на много други места. НЕ МОЖЕ ЕДНО КЪМ ГЬОТЕРЕ!
Та в резултат от цялото неграмотно изпълнено упражнение, на Весо му върнали оптимизаторите и той сега реве като ученичка или ощипана госпожица /негови изрази/. Проблемът не е в оптимизаторите или в мене, а в неговото нежелание да се понаучи на нещо. Иначе да пише по форумите е цар!
Въпреки това, ако ми ги беше върнал навреме, щях да си ги взема и да му върна парите както правя при всички подобни случаи. Да, ама егото не се надвива лесно... Що Асен да може пък, аз не! Електрос номер 2...
Това е накратко цялата история. Оттогава мина доста време, но виждате че за болно его няма лек – което не е мой проблем.
Веселине, засрами се бе човек! Имаш постове с мнения точно на 180 градуса и това се вижда от всеки. Вече изясних и защо.
А понеже баща ми ме е учил да не си оставям магарето в калта /а тази кал е много дълбока и миризлива и в нея се въдят гадинки като гореспоменатия субект/, предлагам на Майстора 52 да се замисли дали да не пусне една анкетка за бан и на Пировесо поради преднамерено нечестно отношение плюс систематично и пристрастно клеветене на стар участник във форума със съответния рейтинг, брой постове и реални постижения – видни от анкетата във заключената тема.
Топката е в админите.