Не се занимавайте с този смешник. По принцип Господ има странно чувство за хумор и може поради това да е дал точно на него възможност да се добере до някаква С.Е. Но не се надявайте да разберете от него за какво иде реч. Без значение дали е пълен измамник или цели да скрие истината заради парите, за нас ефекта е че слушаме и гледаме купища лъжи които стават единствено за храна на фантазиите ни. По този начин лукаво отдалечава другите от истината за да има време да трупа пари.
Абсолютно точно изказване на Радико! Това, което генерира Кеше засега не нищо повече от словесно-интелектуално-научно-духовна диария, която губи времето на този, който се опитва да вникне в нея и го отдалечава от истината. Не знам дали сте запознати с теорията на мимите ("memes" на английски) - това са идеи, подобни на живи същества, чиято хранителна среда са човешките съзнания. Пример за негативни мими са примерно фрагмент от песен, който влиза в главата ви и не излиза оттам дни наред, или някакво суеверие, че ако не препратите този и-мейл на поне 5-има свои познати ще ви сполети нещастие... Нещо подобно са и бръщолевениците на Кеше.
Евала на Хипарх, че се опитва да възпроизведе нещо, но както може би и на него му е ясно, от въпросите които той сам задава излиза, че не са ясни фундаментални неща (като това дали има или няма електрическа изолация между витките), да не говорим за някакви фини детайли, които биха подкарали или съответно спрели процеса. Та, според мен, много повече смисъл има човек да разсъждава и експериментира по идеите на Ст.Маринов, Дж. Сърл, или да тръгне по веригата Руслан/Акула/Капанадзе/Тесла, отколкото да цикли върху "космическите технологии" на Кеше...
Не забравяйте (никога!), че най-ценният ни ресурс на тази Земя е времето, понеже е единственият, който не можем да възстановим. Абсолютен лукс е да се занимаваме с глупости, и с нечии чужди очевидно комерсиални схеми, обещаващи всичко, а не даващи нищо. Кеше определено не ми е симпатичен, и то най-вече заради това, че говори много, а не казва нищо смислено. Ако идеята му наистина беше да сподели знанията си с хората, то поне някаква част от тях - било то половин, един или 2 процента биха схванали за какво иде реч. Не може всички да са идиоти, обременени, и не знам си още какви, а и същевременно да не схващат и 1% от това, което "много метафорично" обяснява.
Това е моето скромно мнение.