Здравейте отново. Днес, 13 ламела 50грама КОН, продукцията е за 32 секунди 500мл. Волтаж между ламелите е от 2,2В до 2,4В. Загряване до 50 градуса за 30 мин. Втори тест с пак същите ламели но около 60,70 грама КОН, продукцията е за 25 секунди 500мл. Волтаж а е от 2,1В до 2,3В. На първия тест като пусна клетката двигателя по малко се зори. На втория тест с повече КОН, малко повече се усеща. Кажете ми какъв уред да си купя с който да мога да меря тия ампери че вече се нервя. Взех си ампер клещи с мисълта да си меря с тях амперите но с тях не става. Забелязах че като увеличавам концентрацията и се увеличава продукцията, но и повече ампераж ще гълта според мен(не съм замервал просто така мисля,според моите наблюдения). Проблем ли ще е ако карам така, като се мъчи двигателя само в началото(при пускането на клетката)? За тези които сега са в процес на експерименти, да внимават с калиевата основа да не вдишват парите че е лошо. От опит го казвам. Колко ампера ще е добре да гълта клетката според моето динамо което е 70 амп.? Или колко ампера трябва да е нормално да дърпа една клетка? Някой който има монтирана клетка на колата си, нека да сподели за загряването и, амперажът и, и дали при пускането и се затормозява двигателя. Ще съм много благодарен. А и на други от форума може да е полезна информацията.