Гледах видеото с интерес и се изненадах, като видях нещо старо и добре познато!
Плазма във вода не е нищо ново! Във френската лаборатория на Наудин има много подробна информация от многобройните им експерименти. Като гледам изобретението представено от Тренчев, виждам само едно малко изменение във формата на конструкцията на добре познатия плазмен реактор с вода.
http://bingofuel.online.fr/bingofuel/html/bfr10.htmТова не е Браунов газ! Това е водород и кислород, като в по-малко количество газовете са в атомно състояние. Ако се използват алуминиеви електроди, на изхода ще излиза чист водород, с малко примеси от кислород и водни пари.
Високата температура се дължи на буйната реакция на газовете в атомно състояние, което дава допълнителна енергия при обединяването им в молекули.
Когато видях експеримента с плазмен реактор на вода за пръв път, реших веднага да го повторя.
Експеримента ми се състоеше в еднолитров буркан с пластмасова капачка, през която пъхнах два алуминиеви проводника. В буркана сложих чиста вода от чешмата. Взех един кабел и отрязах единия проводник като запоих диод на него. При включване в мрежата подавах 110V прав ток, като водата започна да ври като при електролиза. После намествах електродите по-близо, докато се запали плазма или дъга между тях. Дъгата беше малка и много ярка. Сложих много малко сол във водата и плазмата обхвана целия буркан. Много ярка светлина се излъчваше. На капачката на буркана, през отвор с диаметър около 5мм щракнах със запалка и се появи пламък с височина около 15см, който започна да топи капачката. Тока, който замерих с ампер клещите, варираше между 4.5 и 6А. Не след дълго замириса на изгорял кабел и изключих кабела от контакта. Диода пареше много, не знам как не изгоря.
След това съм си играл още няколко пъти с този експеримент, но сметнах, че е много опасно и го зарязах.
Не мисля, че това е някакво ново откритие. По скоро, нова конструкция на реактор, използващ добре изучен процес от страна на френската лаборатория.