Радев, браво за ентусиазма ти, но още теоретично опитът ти е обречен на неуспех. Иска се голяма мощност!
Вчера мислех как най-бързо и евтино да получа 2000 - 3000 V с мощност 3 kW. Първо ми дойде идеята с мрежов умножител, но ми се струва, че с N на брой умножения, ще трябват много големи кондензатори за тази мощност. Накрая осъзнах, че най-лесният начин е с инвертор. Проблем обаче е това високо напрежение. Трансформаторът трябва да е със специално изпълнение - на секции и с дебел хостафан.
По-лесен вариант е използването на няколко трансформатора на инвертора, вързани последователно, така хем ще има достатъчно място за проводника и изолацията, хем няма да прехвърли искра, я между проводниците, я да пробие в сърцевината. А при тая мощност си е доста опасна работа.
Хубаво е, ако се правят опити и се получи плазма, да се провери, дали няма рентгеново излъчване при тия разряди, да не стане някой жертва на науката, като Мария и Пиер Кюри.
И на последно място, ако с това изобретение се образува единствено Браунов газ и неговата енергия не надхвърля вложената за добива му, не мисля, че ще има обществен интерес. На мен лично Браунов газ не ми трябва, но пък евтина енергия........
.
Поздрави!