На мен ми е чудно, как ще се натрупа определено количество електрони с висока концентрация на едно място /електронен газ/, естествено с прилагане на някаква енергия, и после това количество елкетрони ще си седи ей така просто, без да си търси мястото в някой атом - свободни електрони в буквален смисъл.
При останалите начини за съхранение на електричество електроните не са продуцирани в бойна готовност /както в случая/, а се произвеждат на момента, следствие хим. реакция.
Ако направя аналогия с кълбовидната мълния, тя именно представлява един атом с огромни размери и нехарактерен състав, а именно - голямо протонно ядро и огромен електронен облак в периферията. Поддържането на кълбовидната мълния става при определени условия с приложени енергии. В крайна сметка след премахването на условията и кълб. мълния се разпада, рекомбинира в енергия и вероятно някаква материя.
В единия от опитите на обсъждания свръх-кондензатор аз виждам силна светлина, нещо като плазма в стъкления балон. При високи напрежения е възможно де прехвърли искра между електродите, но на мен ми се струва, че това не е просто искра, а плазма, което ме навежда на мисълта, че вътре вероятно не е точно вакуум, може да има и газ.
Ако пък в колбата няма газ и се прилагат свръх-високи напрежения, неминуемо ще има рентгенови излъчвания.
Странно ми е също, как така авторите ще разпространяват FREE технологията си. Предполагам най-важното не се съобщава.