caduceus, много ми е странно едно нещо, а именно, като си толкова на ти с "проникващия през материята "газообразен" агент" къде ти е работещата клетка на Джо, или каквото и да било работещо нещо, с което да запушиш устите на "мухлясалите мозъци". Аз лично не искам псевдо-научни обяснения, а както казва az_skeleta, искам доказателствен материал изразен в снимки, видео, измервателни показания, и мн.др. с които поне малко да бъде събудено мухлясалото мислене. Писна ми, да чета постоянно, колко сме прости повечето, които не разбираме пустия "оргон". И понеже не го разбираме не се получавали нещата... ти да видиш. Напъните ти постоянно да поучаваш всички няма никакъв смисъл, докато не представиш неоспорими дори и от най-големия скептик доказателства. Всичко друго са едни голи приказки на човек, който много си е повярвал.
==============
Напълно резонни въпроси
На някои от тях съм отговарял в други теми /по спомен/ но пак ще изложа нещата, не ме мързи - въпреки че е време за бира и ме вика силноо
1. Оргонната пара може да се получи по няколко начина, а електролизерният е само единият от тях. Аз не се занимавам с него защото е най-проблемен - оксиводородът не ми трябва, а гърми /налагат се арестори, бъблъри и прочее/, ползва се ток с всички доп. следствия - ел.блокове, захранване и т.н., калиева основа и др химия, допълване с вода от време на време, стареене на маркучи и пластмасови съдове... Достатъчно недобри неща има в тази несъвършена технология, за да откажа да се занимавам с нея.
2. Както казах, който може и е положил усилия и труд да прочете това:
https://sites.google.com/site/divadjac/alexbookили поне това:
http://www.rexresearch.com/joecell/joecell1.htmще е разбрал, че нещата не опират до водород и кислород, а до нещо съвсем друго.
3. Оргонната пара преминава през чугунен блок, но през алуминиев не. Алуминият като метал отразява оргона, затова и тръбата от клетката към блока се прави от полиран алуминий. Просто е, но много важно като факт. От това следва, че почти всички съвременни автомобили НЕ МОГАТ да работят с клетка на Джо.
4. Клетката е направена за карбураторни двигатели, защото се настройва делкото на съвсем други градуси за подаване на искрата /близо до долна, а не горна мъртва точка/. Това на инжекторни двигатели /ако са с чугунен блок, което е рядкост/ става с ТАП - и то направен, а не фабричен с ограничения. Нещата стават доста трудни от всяка гледна точка с настройката на ДВГ.
Надявам се, вече е ясно защо няма съвременни двигатели с Джо селл... Само стари карбуратори като на Форд Мустанг, Шевролет Корвет и т.н. с по 5-6 хил кубика обем.
5. Аз работя с оргонна пара основно като нещо, подобряващо състоянието на хора с белодробни проблеми. Здравето е това което ме вълнува и от което повече разбирам, затова не съм наблягал на ННО клетки и електролизери за коли - това е обречена кауза. Имам си производство /макар и дребно/ на моите оптимизатори К3, тествани много години на всякакви коли, с 20-25% ефект като икономия на гориво и 10-12% вдигане на мощност и това ми е предостатъчно. Който иска повече - моля, да си направи! Ама как ще стане с достатъчно ниска цена и трайност във времето на изделието, обслужване и консумативи, никакви рискове и т.н. - да си прецени добре.
6. Имам разработено и тествано изделие при което добивът на оргонна пара е пасивен, чрез фокусни оргонни бобини и отделящо ядро. Технологията си е моя, а хората които са имали нужда от него са го оценили и усетили. Начинът на производство не е електролизерен! Да повторя за неразбралите! Уредът изглежда като слушалки за компютър и някои тукашни колеги го имат
, макар и в по-слабия и стар модел. Дишаш уж въздух, а след десетина минути се понадрусваш като от еди какъв си пушек - колкото и невероятно да звучи
А дробчета и бронхи се лекуват...
7. Приборното доказване на такива ефекти е много трудно. Дотук съм похарчил едни 5-6 хил. лева за най-различни тестове и уреди, на път съм да похарча още 2 хил. и нагоре за ИГА-1, а вероятно и за Вега-10 или 11. Това са уреди точно за такива неща, но за съжаление в ново състояние са по 3-4 хил евра и засега се въздържам.
Това е накратко, дано е станало по-ясно. Бирата зове!