Хайде сега, някои да се извинят за обидните думи, които хвърлят безогледно по адрес на ближния. Защото изглежда грозно! Форумът е място за споделяне дори и на най-налудничави проекти и изпълнения, така че, МОЛЯ - не прекрачвайте границата на шегата и добрия тон, защото това ни сваля нивото. Теб визирам Ctah - дай го по-културно! Готин пич си, ама нещо си се изнервил!
Така, относно електролизера на N9301S, имам следните въпроси: За 30 (тридесет) литра газ в минута ли говориш или за 3,0 (три) литра? Греца с какви диоди го направи, или ти е готов - дай му обозначението и параметрите - за колко волта и обратен ток е предвиден? Какви кондензатори и как си вързал? Дай схемата. Едва ли е някаква тайна!
Тези 120 пластини с какви размери са, и на какво отстояние са една от друга при сглобката? Как ги свърза механично (шпилките къде минават?), и електрично - къде върза плюса и минуса? - или е през интервали на пластините? Прави ли им някаква предварителна подготовка - шкурене, престой в електролит и т.н.
С какъв размер гумени отделители ги изолира една от друга пластините, или с нещо друго.
С каква вода забърка електролита? С каква и колко основа - натриева или калиева, го забърка. Прави ли пяна като го пусна? Ако да, как я спираш да не отиде към бъблера?
Имаш ли някакъв начин за принудителна циркулация на електролита между пластините?
Чакам сериозен отговор, защото аз съм приготвил и мощните диоди и неръждавейката, точно като за описания от теб електролизер, но още не съм почнал сглобяване - все още обмислям кое-как, защото не съм специалист електричар.
Трябва ми този електролизер за работилницата - не за кола!
Поздрави!