Както казва колегата sbk1 -Раздвижиха се нещата!
Нашият форум е за това- за да споделяме и спорим (надявам се без злоба) защото в спорът се раждат и хубави неща!
Отговарям по отделно.
EDM electronics
Термопомпата е изключително скъпо и сложно съоръжение. Климатикът е ефективен до известна нам степен а освен това има странични ефекти. които не са за пренебрегване.
Ефективността на Браунгаза, при отопление, кято АЗ съм постигнал до момента е да кажем 1/3- сиреч при изразходван 1КВ ток получавам 3 КВ отопление.
Да те запитам- какъв горчив опит имаш с Браунгаз генератори та им лепваш
N9301S толкова сложна с трудно обслужване, скъпа, опасна и т.н. технология.
Посветих стотици часове в експериментиране със сухи клетки и не съм забелязал такова нещо.
valex
От известо време само това правя- замервания и съпоставки. Не точно по начина, който описваш (все пак идеята ми е не да варим чай, а да се отопляваме ) Резултатите са съвсем обнадеждаващи при положение .че говорим за електролиза със стандартна ефективност, а именно Фарадеева или близо да нея.
Много е изписано за повишаване на тази ефективност посредством манипулиране на тока (грубо казано)
Дори и не мечтая за нещо от рода на Стенли Майер , но представяте ли си Какво би се получило ако ефективността на електролизата се повиши със 100 или повече процента!?
За съжаление моите знания не стигат за постигане на такъв резултат.
Ами никой не го прави това замерване поради една проста - не може да се направи топлообменник. Просто газа реже всичко което на пътя му. И точно поради същата причина освен за резачка за друго не става.
coke2k
Специално внимание обръщам на твоето прозрение!
Ами точно тук е разковничето- топлообменника. Според мен ако някой успее да овладее горенето и да разсее примерно 4000 гр. значи всичко е готово!
Въпросният Българин, за когото споменава valex познавам лично и смея да кажа, че той се е докоснал до същината на проблема, но поради някаква причина (Хм-каква ли?) към момента е спрял да се занимава.
Наистина Корейците много отдавна произвеждат оригинални Браунгаз генератори и са изобретили доста ефективен начин за отопляване. За съжаление, обаче опитите ми да се свържа с тях останаха без успех, но още не съм се отказал.
В заключение - Нищо не нагрява така както газа на Браун (светла му памет!).От тук натам .......просто има още малко работа!!