Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (4/202) > >>

teofilius:
Първоначалните варианти на двигател-генератора на Бедини, като резултат основно стават  и служат за презареждане на акумулатори. Посредством използването на един акумулатор за възбуждане на двигател-генератора на Бедини , в последствие се зареждат напълно 10 или повече разредени акумулатори.  Самият Бедини твърди, че използваните магнити са без значение с каква сила на полето са. Основно се набляга не на механичният момент, а на изключително краткия отпушващ импулс в базата на транзистора, което предизвиква едно доста високо напрежение и автоиндукционен енергиен импулс в изходната бобина между колектора и плюса на захранването. Идеята е че в бобината възниква много високо напрежение от автоиндукцията и именно това напрежение, и импулс представлява радиантната свободна енергия при този принцип. Енергията на автоиндукцията се изпраща във акумулатор или група акумулатори, които не са галванично свързани с акумулатора на входа. Крайният резултат е, че могат да се заредят напълно десетки акумулатори преди да се е разредил напълно акумулатора на входа. И понеже енергията на автоиндукцията е свободна радиантна енергия то тя е многократно превишаваща входната предизвикваща я енергия, но поради галваничната връзка с нея е значително отслабена.
 Нещо, което считах за отрицателен ефект и недостатък при експериментирането ми с Бедини, е че електронната ми схема и бобината се възбуждат често и действат като автогенератор без наличие на магнитен ротор, без първоначално завъртане на ротора и при подаване на захранване. Напрежението на изхода е над 1000в. като имах случай на глим лампи на които електродите отвътре напълно изгоряха. 
В последствие, скоро прочетох за "Качер" който е точно такава конструкция на "автогенератор", която разработва за различни цели един руски изследовател Бровин http://club.1-info.ru/html1/mess_224527_0.html#top
Други изследователи също работят по принципа, като е установено, че при работата на Качер възниква радиално електромагнитно поле около използваните бобини, а също и различни други ефекти.  Особено интересен е ефекта на предаване на енергия чрез механично завъртане на магнитните моменти на веществата без значение от материала. ..
Може да се говори още на тази тема, но който се интересува ще потърси и ще намери нужната информация , а мога и да му изпратя някои от събраните материали. Сега съм в началото на  експеримент при, който целя да проверя възможността да презареждам акумулатори на принципа на "Качер" или Бедини, но без магнитен ротор.
   По съвременните разработки върху принципа на Бедини са такива че не са нужни много акумулатори, но може да се използва само един или да е кондензатор, а генерираната енергия може да се връща във входния акумулатор и същевременно да захранва някакъв консуматор.
 Двигателя на Бедини работи като импулсен двигател, при което е изключено електрическото натоварване в резултат на обратно електродвижещо напрежение, Ленцови  сили на реакция от автоиндукция, намаляване на индуктивното съпротивление на бобината и др.
Механичното съпротивление приемаме за пренебрежимо малко.
Управлението на ротора става с кратки електрически импулси с постоянен ток не променящ се от натоварването на ротора. При работа с импулсни двигатели малко различаващи се от познатите ни синхронни , асинхронни или четкови, руски изследователи са постигнали над 50 пъти по-голяма механична мощност на изхода в сравнение с вложената електрическа. 
   Когато говорим за свободна енергия , трябва да приемем, че енергията, която влагаме, за да я получим е само специфичен ключов механизъм за целта.  Ние не получаваме повече енергия от по-малко енергия, но използваме малко енергия за да поддържаме отворен канала към изобилния източник на свободна енергия изпълващ цялата Вселена. ...

teofilius:
Като разгледах информацията за зарядното устройство смятам че достатъчно ясно разбирам за какво става дума. Използва се електронен генератор  и трансформатор така че  акумулаторите се зареждат с еднополярни правоъгълни импулси на основата на автоиндукцията. Всъщност е  същото за което писах в предния ми пост. Същественото, е че няма движещи се части, а също се възстановяват почти изхабени акумулатори и освен това капацитета на акумулаторите става по-голям отколкото при използването на стандартни зарядни. Интересно е също дали този тип зарядно ще може да поддържа затворен кръг между няколко акумулатора, така че да работи практически вечно. Е, аз това ще го изпитам при моя вариант.

Peacekeeper:
Ловци на митове се опитаха да разбият "мита" за Бедини мотора!

Харесва ми предаването им. Понякога са наистина добри в много опити, но опитът да разбият мита за този мотор не е един от тях. То е все едно в края на 19 век някой да се опита да разбие мита за двигателя с вътрешно горене или преобразуването на механичната енергия в електрическа. Има неща, които могат да правят, но има и такива, които са ОТВЪД техните познания.

От Администратора: по-голяма аматьорщина не бях виждал. Това не е Бедини. Къде им е осцилоскопа дори?

--------------

Оборването на Адам и Джейми от Грег и Крис!!!

Който има въпроси, да пише ЛС на Грег
http://www.youtube.com/user/gtwvideo

popai_82:

--- Цитат на: teofilius в Ноември 22, 2008, 06:25:18 pm ---Като разгледах информацията за зарядното устройство смятам че достатъчно ясно разбирам за какво става дума. Използва се електронен генератор  и трансформатор така че  акумулаторите се зареждат с еднополярни правоъгълни импулси на основата на автоиндукцията. Всъщност е  същото за което писах в прединя ми пост . Същественото, е че няма движещи се части, а също се възтановяват почти изхабени акумулатори и освен това капацитета на акумулаторите става по-голям отколкото при използването на стандартни зарядни.Интересно е също дали този тип зарядно ще може да поддържа затворен кръг между няколко акумулатора така че да работи практически вечно. Е, аз това ще го изпитам при моя вариант.

--- Край на цитат ---
Bedini говори че нещото което зарежда акумулатора не е напрежението от правоъгълният импулс , а това което идва преди него (radiant energy). Така поне аз го разбирам.

teofilius:
съгласен съм че може да не са точно правоъгълни импулси но при всички случаи се използва енергията от автоиндукцията. Снощи направих кратки експерименти с бобината и транзистора без ротор - както  е двигател-генератора на Бедини. Резултата е доста впечатляващ . Един 7,5 АН акумулатор който бе на 12 В за ~10 минути вдигна на 13В при консумация 150мАн. като напрежението на акумулатора от който вземам не падна ни най -малко. Акумулатора който зареждах не е износен и е почти нов. Ще направя и нови опити в които ще го разредя с лампа и ще замеря консумацията за определено време и ще сравня с тази при зареждане. Ще направя опит и с кондензатори с голям капацитет. При всички случаи е идеално устройство за зареждане на акумулатори, а предстои да видя как ще е и с възстановяването на износени акумулатори. ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия