Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
popai_82:
Бедини разправя обаче че самият акумулатор "привиква" към такъв тип зареждане и после трудно се зарежда по нормалният метод. На мен ми е интересен варианта с кондензатори и безконечно действие на системката. Обаче стане ли всичко ясно за тази енергия и ефективен елетролизер ще се направи. Незнам само защо във филма energy from vacuum не прави и някой опит със генератор на импулси вместо електромотор.
Ами ако всичко това е истина , и можеш с по малко енергия да заредиш повече акумулатори ще се променят икономиките.
ppankov:
Здравейте,
втора седмица се занимавам със постановката на Бедини.
Ползвам съм тази схема
За една седмица възстнових две батерий 12 волта, 7,2 а/ч.
Следвах инструкцийте от потребител в youtube - kojsza, наричащ себе си Imhotep,
линка е http://ru.youtube.com/watch?v=eDS9qk-Nw4M .
Накратко, всички тук от форума знаят принципа на работа - ползва се безчетков електромотор 12 волта, като намотките на ротора се свързват две последователно, огледално на другите две, така по този начин се получават две рамена, едното генерира е.д.н а другото трансформира електричество от комутирания магнитен поток, като по този начин напълно е спазено правилото на Бедини.
Електромоторчето което ползвам е 12v, 0,15 A.
Знам, ще ме питате за КПД :)
Който иска да го смята, стойностите са следните :
Uin=12,65 v
Iin=0,1 ma ???
Uout=12,75 v
Iout=? (не се мери нещо..) ???
Засега има ефект, което за мен е достатъчно да кажа, че схемата има ефективност.
Imhotep твърди, че по този метод успешно се зареждат - алкални, цинкови, никел-метал хидридни, литиево-йонни батерии, като са във функция от вътрешното си съпротивление и
тока на електромотора, съответно може да отнеме дълго време за заряда.
Принципа явно се потвърждава, високи амплитудни пулсации с нищожно малък ток възстановяват всякъкъв вид батерий.
Видео тук http://video.google.com/videoplay?docid=960976915084805133
Поздрави на всички.
ppankov:
Ето я схемата, подробно с надписи.
На ротора връзките между бобините се прекъсват от платката, ако има такава и бобините се свъзват последователно две по две. Въпрос на избор е как ще ги свържем, дали две съседни или две срещуположни. Аз ги свързах срещуположно. Посоката на тока е така както е на схемата. Възможно е оригиналната платка да пречи и затова се отстранява, щифтовете за запояване на проводниците да са два или три и затова необходимо да се монтират още един или два, така, че да се запоят проводниците на бобините и външните проводници.
Малко креативност никога не е излишна :)
Транзистора ми не 2N3055 a e 2SC3953 на HITACHI с по висока стръмност и по ниска мощност. Диода на колектора е лавинен BYM26E на PHILIPS, на базата е 1N4001. Глим-лампата е от стартер S2 пак на PHILIPS.
Батерийте са SUNYWAY 12V/7,2 Ah оловно-киселинни, запечатани.
ppankov:
Привет altium,
за съжаление съм все в движение и напоследък рядко се задържам в София.
Imhotep ме притиска да сглобя негова репликация за радиантна енергия.
Веднага ще тествам метода който си предложил със релета и свръх-кондензатора, при първа
възможност. Исках да подобря малко моята постановка, явно първо ще стане по предложения от теб начин, а и искам да се видя с emm още тзи седмица.
През командоровките ползвам нет през BlackBerry -то достатъчно за разглеждане на страници и e-mail, но не и за по големи файлове.
Това е от мен за сега, поздрави.
ppankov:
Като начертая скицата я качвам веднага.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия