Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (55/202) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: caduceus в Юли 16, 2015, 09:03:16 am --- Скоро ще пусна данни как работят модификациите, които правим с един колега на неговия Бедини генератор /на Гого/.
Поздрави!

--- Край на цитат ---

caduceus , моля те, направете положителна обратна връзка със захранващия акумулатор и зареждания, така и така се занимавате с Бединито. Дано не се възприеме това, като даване на акъл, но само така ще е възможно да се докаже, че енергията е > 1. Това ще елиминира и всички съмнения в измерването. Ще отпаднат и всички съпътстващи дрязги. Ще се разбере кондензира ли се и трансформира оргон, прана или каквото там в конвенционално електричество или не.
Само така. С обратна връзка, а не с измерване разликата на вход и изход.

Поздрави!

caduceus:
Ще го вържем разбира се, но Биърдън казва че задължително трябва веригата да минава през комутатор и двете части да са разделени. Т.е. когато се зарежда първата част от схемата, втората отдава към консуматор запасена енергия в кондер или акумулатор, после се откача консуматора и енергията минава към втората част, отвързват се пак и чак тогава пак се закачва консуматора към изхода. При цяла верига със консуматор и обратна връзка не става работата! Том Биърдън работи с Бедини, написали са книга хората и са го установили твърдо, както и чрез изследване на други СЕ устройства. Консуматорът убива СЕ генерацията в първата част от схемата - това е препъни камъкът  :) Това е и основата на Капи, така поне мисля аз - то няма как да е различен принципът.
Поздрави!

ПП
Виждате ли как накрая се налага аз като прост счетоводител и банкер да се занимавам с тоци - ама като инженерите не щат  ;D Уча се в движение - така че помагайте кой с каквото може, ще съм благодарен за всякакъв акъл! И много не се смейте - и вие сте били на моя хал в началото

Maistora52:
Мисля, че на схемата тук http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=7375.0;attach=41318;image в отг. 265 тук - http://mazeto.net/index.php/topic,7375.msg72715.html#msg72715  неонките - след първата вляво - не са свързани правилно. Всяка неонка се свързва между емитера и колектора на съответния транзистор, а на дадената схема всички неонки са на колектора само на един - първия транзистор.
Втората неонка трябва да отиде на колектора на втория транзистор, третата на третия и т.н.
Ако греша - поправете ме.

valex:
Прав си Майсторе.
Неонката играе ролята на ограничител на високоволтови импулси (до 160V ограничава). Или трябва на всеки транзистор да има неонка или да се сложи една обща след диодите. Паралелно на акумулатора. Бих препоръчал и един високоволтов капацитет  паралелно на акумулатора примерно 220nF/400V.
Ако диодите са бавни няма да стане с една неонка.

madsatbg:

--- Цитат на: Maistora52 в Юли 16, 2015, 01:51:52 pm ---....
Ако греша - поправете ме.

--- Край на цитат ---

Прав си майсторе, не грешиш.
"Опечатка " както казват руснаците, недоглеждане от моя старана.
Поздравления, само ти видя грешката.

п.с. Има още едно интересно явление.
Когато слагах глимките, три транзистора бяха гръмнали и ги бях отпоил.
Така,че имаше пет транзистора и осем глимки.
Какво е интересното:
При завъртане на ротора , глимките които нямат транзистори
също светват.
Поздравление и за caduceus, защото твоето усещане не те подведе.
Ще има пак ефекта на зареждане и без транзистори, ако въртим само ротора .
Мерих изходното напрежение с акумулатор

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия