Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (56/202) > >>

Maistora52:
На практика, както е видно от схемата на снимката отдолу, така доразвивам горната схема.
В първият й вариант тя беше само с една бифилярка от две по 600 навивки, фи 05. от която извадих 250 волта - без зареждаем акумулатор. Без никакво греене никъде.
При вързана зареждаема АКБ вади напрежение според това на зареждаемата АКБ.
Ако вместо зареждаема АКБ се вържат кондензатори на съответния волтаж, същите се зареждат почти мигновено, но зависи и от капацитета им.
3300мкф/63V се зареждат за секунда две,
200 000 мкф/50V се зареждат за около 10-15 секунди.
Без зареждаема АКБ, с трифилярка 3х330 нав. с Грец на 1000V и кондензаторна група на третата навивка - 360 мкф/400 V - същата се зарежда за 1-2 секунди
"Голямата работа" са тези намотки с Грецовете начертани с червено.

Спецовете тук, могат да й намерят грешките, но горе-долу е така.
Идеята ми е да има 1-3 работни Бифилярки и още 3 или 6 други бифилярки, на които едната намотка ще е тригерната, другата - тези с червено.

az_skeleta:
Майсторе, бих ти препоръчал да прочетеш пак това

Re: Bedini
« Отговор #206 -: Юни 29, 2015, 04:49:27 pm »
 ЕДМ ти е обяснил защо не трябва да се черпи директно ток през грец. имам едно "казване": според мене магнитите участват в формирането на обратния импулс(предния ти пост преди цитирания). И се обосновавам с следното: Преди да сложа диска с магнити правех опити с генератор на правоъгълни импулси. При една и съща намотка и захранване импулсите бяха 4 миливолта над напрежението на акумулатора. Когато го пуснах с диска обратния импулс стана 8 миливолта. Измервал съм  обратния импулс на осцилоскопа. В началото ми се видя странно, но това се получава при мене.

Velektra:
Майсторе, може ли само на мен да обясниш как практически навиваш БИФИЛЯРКА от две по 600 навивки и едната използваш за тригерна, а другата за греца. Нещо не мога да си го представя.

Velektra:
Колеги, които правите бединито - и teofilius, и EDM electronics ви казаха че магнитите се използват само за отпушване и запушване на транзисторите. А mi68 ви показа кое е добре да се прочете, защото то е почти същото, но много по-добро и интелигентно.
Щом ви харесва механиката и въртенето - добре.
Щом не ви се използват таймери и преместващи регистри - пак добре.

Може ли да се направи вариант на Бедини без въртящи се части и магнити?

juliang:

--- Цитат на: Velektra в Юли 16, 2015, 11:54:17 pm ---... Може ли да се направи вариант на Бедини без въртящи се части и магнити?

--- Край на цитат ---
Моето скромно мнение е че е възможно, но просто няма да е толкова ефектно, няма да "фаща окото"... Една кутийка в която влизат и излизат кабели.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия