Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
caduceus:
Хора! Аз пак ще ви го кажа, но засега май само madsatbg ме чува :) Може да не разбирам от електроника, но виждам някои важни неща в това устройство, които са маскирани зад схеми и тоци. Например:
1. Ротор в това конкретно устройство трябва, защото има допълнителен ефект, пряко свързан с оргонната поляризация на постоянните магнити. При такава индукция има и хладен ток - а точно той зарежда в + акумулатора, не нормалния. С нормален КПД над 1 няма никъде - и в склада няма!
2. Транзисторите са спомагателни неща и според мен основно работят по саморазвъртането на ротора и после по хладната компонента. Мерил съм какво излиза в генератора като хладен ток и откъде и го знам твърдо. Добре че ми изгоря бушона та го видях... Завъртян с ръка леко - няма никой, след примерно 150-200 оборота вече се появява енергия и на 300 има добър добив на хладно ел. /контактно, в плюса на изхода и на сърцевината на бобината/. Проста работа, айде въртете с променливи обороти с моторче и пипайте с пръст за да видите какво ще усетите там. На минуса естествено няма никой - при всякакви обороти.
3. Като развъртиш ротора с моторче - и пикове ще си има, както и всичко друго, само дето добивът ще е многократно повече защото зависи от оборотите. При нормален Бедини генератор са 300-350/мин, но при 1500 оборота какво мислите ще стане с КПД??? Ако е здрава конструкцията разбира се и не се разлетят магнити навсякъде ;D
4. Обработка на магнитите с ВН и ВЧ импулсен ток, неодимови магнити, а предполагам и намотки от еди какъв си вид /правим го в момента и не е ясно още ще има ли файда/ ще вдигнат КПД-то до небесата. Изхвърлете тая електроника дето гори и прави проблеми - на Тесла не му е била нужна, не ви трябва и на вас.
5. Дано пък някой ме чуе сега - написал съм ви го в прав текст, за да не кажете че си пазя инфото само за мен :) То и с оптимизаторите ми беше така, ама някой направи ли ги? Май не. Така че, айде поне тук да има някаква полза от това дето го говоря. Надеждата ми е в няколко души - Гого, Скелета, Мадсатбг и още един-двама дето не пишат, но четат и работят... Ние тук с колегата ми ще направим подобренията в изделието - но повече глави събрани заедно дават съответно повече акъл. Ако имат по принцип де ;D
Поздрави
EDM electronics:
Като вземем предвид, че до сега всички пътища, които водят към тази енергия са обратната индукция, или хайде, да речем, че тя обира по пътя си "праната", си мисля, че е от съществено значение качеството на ключа. Поне от теорията на Исмаел Авизо заключавам, че така се постигат нещата. Виж какви съставни нискоомни ключове прави и всичко обяснява с обратната индукция. Стреми се да е максимална иначе загубите са по-големи от прихода.
Не случайно в ТТ е избрана първичната с дебел проводник, за ниско съпротивление. А броят на навивките, който е пропорционален на индукцията е преодолян с ограничение до няколко навивки с цел ниско съпротивление, за сметка на високото напрежение на импулса, с който се атакува индуктора. Дали ще ползваш малко навивки и високо напрежение или много навивки и ниско напрежение е всё равно. Но първото е за предпочитане, по-лесно и по-евтино е. И разхода при него е по-малък, защото по-малката индуктивност изисква по-кратък импулс, което е съществено при импулсната технология.
Maistora52:
Видях много добри мнения по-горе.
В Мрежата има и достатъчно схеми на "бединита" БЕЗ ротор.
Разбира се, че и те са работоспособни АКО отговарят на основното изискване:
1. При Тесла се наричат: Ключ (превключвател, контактор, шалтер и пр.) Бобина и Искрище.
2. Бедини - като радетел на Тесла, заменя Ключа с Транзистор, Бобината остава, а Искрището заменя с магнити... така Искрата отпада, нагарящите контакти (било от пъпките на пластините в релетата, рид-ампулите и пр.) отпадат, но ефекта от ОЕДС в бобината се запазва. Възможно е, Ключа да са двата Магнитни полюса, а Искрището да е Транзистора - въпрос на гледна точка.
Съгласуването на Обратния импулс и в Товарната Намотка с Магнитните N и мним S полюси вече ХВАЩАТ не някакъв Оргон (или брат му Чи) а "Склонността към Удобство" в Природата и в случая - при електроните, вибриращи (треперещи и ядосани) в проводника на бобината, за това че (предположително) веднъж ги юркаме да се въртят с ляв спин, миг след това с десен.
... и малко "лаф моабет"!!! -
Това аз си го представям като едно гигантско сбиване на 2 милиона души напъхани в тунел на Витиня!!! - на единия вход на който стоят известни наши Политици, залъгващи, юркащи и ядосващи тълпата, пускайки свои шпиони всред нея, а на другия - Всичко Безплатно (включително и кюфтетата!) - само че има и Тежка жандармерия, която пуска само по стотина от биещите се да Посегнат към Безплатното - и ту пропускат, ту спират тълпата... от електрони
Сещайте се в усамотение какво е напрежението вътре в Тунела, а да не говорим какво е от двете му страни ...
В аспект диаметри на проводника и Тунелите на Витиня - по-широк Тунел, повече пространство между биещите се - по-силни крошета, по-дебел проводник - по-силен Ток. И обратно -по-тесен Тунел - сбутани един в друг зомбита, не можещи да размахват юмруци, по-тънък проводник - по-малка възможност на електроните да "танцуват"...
Не знам дали сте виждали как се юрва Тълпа от хора (може и зомбита) и каква Сила би могла да ги спре, да ги пуска, да ги спира и т.н.
В цялата тази Лудница има едно - необяснимо защо - великолепно ОЕДС.
Ами ползвайте го, без да се напъхвате в Тунелите на Витиня!
EDM electronics:
--- Цитат на: az_skeleta в Юли 17, 2015, 11:03:49 am --- EDM electronics, ти или нарочно не четеш какво съм писал или не ти утърва.
В предния си пост писах точно това. С генератор на правоъгълни импулси работи, но с магнитен диск импулса е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ.
С полеви транзистор обратното напрежение е по-високо с 400В отколкото с 13005(биполярен), но не зарежда по бързо! Това съм го пробвал също!
Други идеи ако имаш, казвай ще пробвам ако е възможно.
--- Край на цитат ---
az_skeleta, вероятно при твоето описание обратния импулс е по-висок поради взаимодействието на магнитите с индуктора, но това си има своята цена - енергията която задвижва каплата. С толкова ти е по-мощен при механичния вариант обратния импулс.
При другото ти твърдение ми е малко странно, при условие, че си повишил обратната индукция с полевак, да ти зарежда по-бавно??? Нямам обяснение, няма логика. Освен предположение, че точно тия биполярни транзистори 13005 привличат праната. Нямам друго обяснение :D.
moco:
Не искам да взимате коментара ми за най-верния, но опита ми с бединката си остана само опит. И както винаги на шега налепих схемата по-долу и о, чудо! Тръгна от раз с малки изменения в намотките. Използвах топфкерн с външен диаметър около 30мм. Зарежда осем стари н.кадмиеви батерии постоянно с две градински соларчета. Супер вещ се получи при условие, че винаги има светлина на терасата :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия