Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
ndm:
Заредил си го с хладен ток и студено електричесво в тази жега и му е дошло дюшеш на акумолаторчето.
А после за 30 мин. малко свирепо, ама то вече е мутирало след студено-хладното ел. и затова поема толкова бързо и вече съвсем обикновено си електричество и обикновен ток. С така заредени акумолатори автомобилите вече имат друга динамика, а и стават независими от маркуча.
juliang:
--- Цитат на: bobokom в Юли 17, 2015, 09:48:38 pm ---Преди няколко дни се видяхме с Гого и заредихме акумулатора на колата ми с неговото Бедини. След като минах към 300 км оттогава мога да потвърдя, че имам към доста добра икономия, с определено по-добра динамика, както в ниските, така и във високите. Друго което ми направи голямо впечатление, че след като заредихме акумулатора и разредихме 3 пъти с Бединито, с обикновеното зарядно се зареди за 30 минути.
Благодарности на Гого за отделеното време.
--- Край на цитат ---
Ако може да ми отговориш на няколко въпроса - така както ти го разбираш:
1. От какво ще се получи икономията? Енергията, която вкарва искрата от свещта е незабележима на фона на горенето на горивната смес в следващия момент. Искрата на свещта дефакто е плазма - с температура хиляди градуси. Дали ще са 3 000 или 4 000 ... при условие че газовата смес се пали от температура няколкостотин - дали ще има значение? Продължителността на искрата се задава от делкото или компютъра. Интензивността зависи от "мерака" на сместа вътре в цилиндъра да се йонизира, не само от напрежението. Ако си имал неизправност в запалителната система - дали някакъв хладен ток би я отстранил?
Динамиката зависи изключително от сместа, от нейната детонационна устойчивост и енергийността на горивото. С какво ще палиш сместа няма абсолютно никакво значение.
Защо си мислиш, че производителите на свещи не правят и невъзможното да осигурят абсолютно безотказно и възможно най-добро запалване. С какво смяташ че се е подобрила системата така, че свещите да ... де да знам какво - да палят по-добре (което е нонсенс, ако човек е запознат с начина на работа на ДВГ) или да вкарват допълнителна енергия в горенето (което просто няма как да стане поради нищожния прираст на мощност от самата искра).
2. Как ще вкараш в акумулатор който побира 50 АмерЧаса необходимата енергия като го зареждаш с ток 5 ампера за 30 минути? Акумулатора иска 50 амперчаса - 50 ампера за час или 5 ампера за 10 часа, или 0.5 ампера за 4 денонощия... Зарядното мисля че не го захранваш с бедини, а с най-обикновен ток от контакта. Това зарядно ще отдаде точно 2.5 амперчаса за това време и точно толкова ще се съхранят в акумулатора. Обясни ми как като подаваш 2.5 амперчаса "обикновен" ток, в акумулатора ще влезнат 50 амперчаса, или поне 20?
Смяташ ли че ако един така обработен акумулатор го зареждаш за 1/2 час с 5 амперчаса ще можеш да изтеглиш 50 амперчаса и да повтаряш тоя цикъл повече от 1-2 пъти? Ако да - значи си превърнал акумулатора в истински източник на СЕ.
bobokom:
--- Цитат ---Този генератор е като киборг. Като живо същество...
Реакцията която става в електролита на батерията в следствие на която се извлича енергия от ефира
е подобна на процесите които се извършват в стомаха на човека.И ние се зареждаме с тази енергия
вследствие на химическите реакции в стомаха
--- Край на цитат ---
.
или
--- Цитат --- Заредил си го с хладен ток и студено електричесво в тази жега и му е дошло дюшеш на акумолаторчето.
А после за 30 мин. малко свирепо, ама то вече е мутирало след студено-хладното ел. и затова поема толкова бързо и вече съвсем обикновено си електричество и обикновен ток. С така заредени акумолатори автомобилите вече имат друга динамика, а и стават независими от маркуча.
--- Край на цитат ---
Избери си сам на кое да повярваш или пък да не вярваш.
Важен е резултата.
;) :D ;D :o :o 8)
Михаил Кузмов:
Аха ! И тук започнаха да се пишат "научно" фантастични глупости !
http://www.google.com/patents/US6545444
Хайде сега, някой да обясни на широката публика, къде точно Джон Бедини е написал тези неща !!
Мерси от манипулации !
bobokom:
Прочети трудовете на Тесла, там е обяснено много добре.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия