Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (81/202) > >>

juliang:

--- Цитат на: coke2k в Ноември 02, 2015, 10:33:46 am ---       -Не можах да направя тестове по метода на преливане на енергия от батерия в батерия тъй като, според Yoro за всяка батерия се изисква настройка на генератора.
--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Yoro в Октомври 29, 2015, 02:09:59 pm ---... В момента няма значение колко волта е батерията която се възстановява и зарежда.Той се самонастройва към батерията.
--- Край на цитат ---

И още един цитат от заклчена тем, откъдето не ми дава да цитирам:
http://mazeto.net/index.php/topic,9619.msg74506.html#msg74506
"Колкото и невероятно да ви изглежда с този генератор се зареждат батерии от 1,2V до 80V без да правя нищо.Той просто подава нужното на съответната батерия.Ако сменя транзисторите ще зарежда и батерии с 240V."

Какво точно настройва на генератора Йоро, като нееднократно обяснява, че туй чудо само се адаптира към батерията?
И в същата насока - кой е параметъра който трябва да се се следи, за да кажем уреда работи или не работи? Напрежение? Ток? Характерна крива на осцилоскопа? Шум? Мирис? Нещо, което е недоловимо на непросветените?
Кое да след някой, който репликира постановката? Кое е най-важното което трябва да се спазва при изработката? Защото аз оставам с впечатлението че броя бобини не са критично важни. Дължината на кабела и броя намотки - също. Точността при намотаването - също. Самия кабел - също. Какво в края на краищата ще представлява техническата спецификация на изделието, като няма ни един твърд параметър? Всичко е "някъде около" и накрая "ма вие не спазихте това, дет ви обяснявах толкоз време, и за туй при вас не работи, или работи лошо"...

juliang:

--- Цитат на: coke2k в Ноември 02, 2015, 10:33:46 am ---       -Това което ми направи най-силно впечатление и което ме кара да си мисля, че това е верния път е факта , че на осцилоскопа на Yoro (хубав му е осцилоскопа сравнително нов модел цифров Тектроникс) се отчитаха пикове до над 1000в измерени на клемите на зарежданите батерии които са 100АЧ тягови акумулатори 4 броя, а според мен толкова кратки високи пикове няма как да се видят на толкова ниско вътрешно съпротивление на 4-те батерии.

--- Край на цитат ---

Я ми припомни какви транзистори ползваше Йоро и какво ще се случи на такива транзистори ако през тях минават такива напрежения?

ppipilica:
Я да се изкажа и аз по въпроса, не мое ли да се заменят транзисторите с лампи. Верно ще има загуби за отоплението но вече няма да има проблеми с високоволтови пикове.

coke2k:
Транзисторите не са от значение тъй като високите импулси не минават прехода в самите транзистори. Освен ако няма товар след катода на диодите. Т.е. когато диодите са запушени трнзисторите горят. А за да не горят трябва да има под напрежение на катодите за да се отпушат диодите.

RUS:

--- Цитат на: prp в Ноември 02, 2015, 08:29:51 pm ---А закона за запазване на енергията как се преодолява? Това е най-важния въпрос в случая. Според мен това устройство си е изцяло подчинено на него. И закона на Ленц също? Автора да обясни моля как ги преодолява?

--- Край на цитат ---

Магнита има магнитно поле за сметка на строежа и свойствата на желязото.Магнитно поле се създава при протичане на ток през проводник.Ток през магнита не тече, но той има магнитно поле напук на закона за запазване на енергията.Следователно системата е отворен към околната среда тип.Такива са фотоволтаиците,ветрогенераторите например.Yoro върти магнити.Реакция на Ленц несъмнено има,но в случая се коментира съвсем друг парадокс.Ако се прочете ясно се откроява че за кратко време се зарежда прекалено много енергия за определено време съдейки по началното и крайно състояние на акумулатора по стандартните методи.А именно - за 15 -30 мин. се завършва процес на зареждане на акумулатор който обикновено трае часове.
При открит тип акумулатори ще е интересно да се измери гъстотата на електролита с аерометър преди и след зареждането вместо да се правят измервания на напрежението само със или без товар и прочее ел.схеми и тестове.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия