Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (82/202) > >>

Velektra:
Ako Yoro желае нека да направи следния експеримент:
   Да развърти диска до нормалните обороти и след това да откачи захранването. Да се види колко волта напрежение индуктират постоянните магнити в намотките.
Аз мисля, че няма да е повече от 2-3 волта.

Радико:
Колеги, натрупаха се много публикации много нещо а няма отговор на най елементарният въпрос който ще изясни половината от нещата да не кажа и три четвърти.
А именно:
има ли го ефекта описан от Yoro ако се зарежда нов, хайде да не е чисто нов, но здрав акумулатор.
Ако Yoro няма такъв да му намериме един и да го жертваме в името на науката.
Ако Yoro се притеснява да дава детайлна и изчерпателна информация да го направи в подходящият раздел.

Михаил Кузмов:
Това устройство, не може да бъде захранено от един акумулатор, и да зареди друг. Не може да бъде захранено от два акумулатора, и да зареди друг. Може би може да зареди акумулатор, захранено от три акумулатора. Всички останали словесни еквилибристики са спекулация. Зареден, означава приключил електрохимичен процес. Напрежението на клетките е достигнал своят предел, тока е паднал на нула (в идеален случай).  Акумулатора издържа и бързо презареждане под прецизен контрол, за да не бъде повреден. Не ангажирам никого с мнението си !
Поздрави !

dymelsoft:
Колеги, успокойте страстите. Yoro има за себе си своите убеждения и изводи направени на база лични експерименти. Лично аз се наемам да повторя неговия прототип, и разполагайки с такъв да направя независими от него експерименти. Естествено възнамерявам да изследвам волт-амперните характеристики на зарядния процес. Най-простия начин за постигане на самозахранване, ако изобщо е възможно такова може да се направи с елементарен галванично разделен импулсен инвертор от 7-15V на 30V-50V с който да се захрани "генератора" и в същото време да се провери има ли нарастване на напрежението на акумулатора. Ако системата стои балансирано и дори дай-боже имаме увеличаване на заряда в акумулатора, може да се добави допълнителен товар и да се следи поведението на системата. Експериментът изисква време и многократни измервания. Ще си позволя да направя и свои модификации по схемата. Напомням, че единственото което ме провокира да се занимавам с това е паралелното зареждане на много акумулатори и включен товар към тях, без това да променя консумацията на входа. Отбелязвам също, че според мен експеримента трябва да се прави с големи акумулатори 100Ah-200Ah, които да отговарят на размера на "генератора". Експериментите с малки акумулатори и самозахранване са невъзможни. Моето лично мнение, е че обемът на батерията има огромна роля и ефектът в който Yoro вярва, че е постигнал се проявява много осезаемо именно в тяговите акумулатори от 100Ah и нагоре. Правенето на експерименти с малки акумулаторчета по никакъв начин не води до нещо повече от зареждане на същите.
П.П. Yoro използва TIP31 транзистори избрани най-вече от гледна точка на ниската им цена. Поздрави.

GreenHulk:
В началото на темата в гаража има дадена схема за устройство, в коeто има участък със зелено - това ли е модификацията на стандартната Бедини схема, това ли е схамата , по която е построен генератора с една бобина и има ли някакви разлики спрямо схемата с 5 бобини. Описан е вида на транзисторите и начина на навиване на намотките, както и сърцевината.

Така като гледам схемата не ми изглежда трудна за репликация. Интерес за мен предизвика включения в дадената там схема превключвател за едновременно зареждане на захранващата батерия. Молбата ми към Yoro като модератор е да направи една отделна тема, примерно тук: http://mazeto.net/index.php/board,122.0.html ,  в  която да кажем, да се съдържа информацията от гаража  с добавка на нова информация - ако има такава, оформена като постъпково указание по точки какво се прави и в какъв ред.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия