Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (97/202) > >>

Velektra:
Благодаря и на двамата за отговорите, особено на PyroVeso!
Аз си мислех, че акумулатора не е като пасивен кондензатор на който колкото енергия му вкараш отвън(с колкото енергия го заредиш) толкова ще отдаде. А както казва PyroVeso: "Всичко е изчислено точно, едва ли не до електрон, и е строго по Фарадей.", т.е. колкото вкараш отвън! - толкова изкарваш.
Аз съм си мислел, че енергията са изработва вътре в акумулатора, а отвън само се "помага" на тоя процес и то с много по-малко енергия, а основната енергия се създава при електрохимичните процеси.
Като аналогия на това е примера, че еднаква сила е необходима да се въртят магнити, които да генерират електричество в намотки, но при феритни и неодимови магнити с еднакви габарити, но различна сила, ще се получи различна мощност.

Yoro:
Здравейте колеги!

Оставям всезнаещите скептично настроени теоретици да обясняват какво и как се случва а тези, които искат да контактуват с мен само на лични или на адреса ми.

Поздрави!

juliang:

--- Цитат на: Velektra в Ноември 15, 2015, 01:27:15 pm ---...Като аналогия на това е примера, че еднаква сила е необходима да се въртят магнити, които да генерират електричество в намотки, но при феритни и неодимови магнити с еднакви габарити, но различна сила, ще се получи различна мощност.

--- Край на цитат ---
Не е така. Генератора с по-силните магнити ще има нужда от по-голяма сила за да се върти.
На същия принцип работи и алтернатора на колата, с тази разлика че там постоянните магнити са заменени от електромагнити, и промяната на тока протичащ през тях ги прави "по-силни" или "по-слаби" и по този начин се регулира количеството на генерирания от алтернатора ток. Така алтернатора е способен да отдава почти едно и също количество ток независимо от оборотите с които се върти той (съответно от оборотите на двигателя) като се гарантира почти постоянно напрежение в ел. инсталацията на колата независимо от количеството на консуматорите включени в даден момент.
Но определено при ниски обороти на двигателя (и съответно алтернатора) натоварването на ремъка който го върти е много по-голямо отколкото при високи обороти и същите консуматори.

EDM electronics:

--- Цитат на: Velektra в Ноември 15, 2015, 01:27:15 pm ---
Аз си мислех, че акумулатора не е като пасивен кондензатор на който колкото енергия му вкараш отвън(с колкото енергия го заредиш) толкова ще отдаде.

--- Край на цитат ---

При кондензатора нещата стоят по същия начин, като при акумулатора. Вкараната /вложената/ енергия в кондензатора винаги е повече от тази, която ще изкараме. По спомен губеха се около 20-30 %. Имаше някъде във форума опитна постановка с измервания или клип.

Мисля, че загубите при акумулатора и кондензатора се изразяват в топлина и електромагнитна енергия. Електролита се нагрява при заряд, а пък електродите на кондензатора излъчват електромагнитна енергия, те са и бобина - паразитна.

Разсърдихте Yoro. На мен той въобще не ми изглеждаше на човек, който търси признание или си четка егото. Просто искаше да сподели, а си навлече беля на главата - стана пишман що се е обадил. Никого не е излъгал, не е казвал, че е самозахранвал. Споделя какво е направил, какво мисли, кани в дома си и....пак недоволни. Той трябваше отдавна да ви тегли една майна. Чудя се как толкова дълго търпя.

макс1962:
Абсолютно съгласен с последните 2 изречения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия