Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Аtos:
Аз никъде в постовете не видях надменно отношение от Yoro!?!?
Също не съм видял и случай, в който той показва неуважение към нечие чуждо мнение?
Моля, който го мисли - да го покаже?
Yoro, пиши тук, споделяй резултатите от опитите си, за някои от нас ще са брътвежи, за други - безценни...
Така е, няма как да се угоди на схващанията на всеки, а не е и нужно...
Излез над емоциите, те са преходни:)
Yoro:
Здравей atos!
Зная, че има хора които работят и се интересуват и затова споделих какво се е получило при мен. Сигурно някой скоро ще го направи и по-ефективен от моя, надявам се. Така трябва да се работи според мен, за да има развитие. Не става въпрос за емоции, но като диалога стане безсмислен спор...
Като има нещо ново при мен, ще го покажа.
Михаил Кузмов:
Работя по алтернатива на "bedini". Тук на стр 21, последно писах и показах, по "bedini" до къде съм стигнал. Не съм показвал в "мазето" алтернативния вариант. Измервания при тази "играчка" не са лесни. Мощностите на вход и изход са твърде мижави, и могат да доведат до заблуждение. Независимо от размаха на импулсите до 800 v. ! Освен това получавам странно и необяснимо увеличение на оборотите. Релето слухово, изглежда че спира да работи. Но какво се случва не ясно. Капсуловано е. Допускам междинно заставане на Н.О. и Н.З. контакти. От там следва искрене. Read контакта вероятно енергизира и отпуска бобината на релето. От което се получава вариране на дъгата в едната или другата посока. Тук вече отиваме към искрището на Н. Тесла и не дотам изяснените явления. Предположения за сега.
Там е работата че колкото и да го умувам, не мога да измисля електронен еквивалент на това искрене за да проверя.
След мен, dymelsoft и coke2k се ангажираха да дадат мнение относно "bedini", чрез работата на Yoro. Моето мнение е известно. Но не смятам, че е меродавно. Така че, други мнения биха имали цена за мен, като база за сравнение.
Радико:
Кузмов еквивалентът на дъгата е ценеров диод. Преди години даже имаше едно изобретено от нашенци електронно запалване с мощен ценер, последователно на бобината което даваше много добър ефект на Лади, Москвичи и др. такива. Ценерите, особенно мощните, генерират бял шум при работата си, който не се различава от шума, генериран от дъгата. На практика ценерът работи като генерира микроплазма в кристала си при обратния пробив. А това си е дъга.
edin:
Всяко реле може да се отвори и да се види какво става в него.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия