Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
EDM electronics:
Още един вярващ ;D
Това не е прана, а се нарича тлеещ разряд, като при глимките и луминисцентните лампи. :D
Видно е, че в тая крушка има два балона: единият е с вакуум и халоген, а другият вероятно с въздух или лош вакуум. А във въздуха има газове, а те правят тлеещ разряд - йонен и електронен поток без ядрен разпад.
Вижда се, че светлината синее, т.е. голяма част от нея е в ултравиолетовия спектър. Затова и на лумисцентните лампи им слагат луминофор, за да преобразумат спектър в по-нисък към жълто. :D
Ако хванеш една луминисцентна лампа бая прана, етер и кефир-ефир ще поемеш. ;D
Аtos:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 09, 2016, 07:14:18 pm ---Още един вярващ ;D
Това не е прана, а се нарича тлеещ разряд, като при глимките и луминисцентните лампи. :D
Видно е, че в тая крушка има два балона: единият е с вакуум и халоген, а другият вероятно с въздух или лош вакуум. А във въздуха има газове, а те правят тлеещ разряд - йонен и електронен поток без ядрен разпад.
Ако хванеш една луминисцентна лампа бая прана, етер и кефир-ефир ще поемеш. ;D
--- Край на цитат ---
Глупости!
Това не е никакъв "тлеещ разряд", нали като спра захранването и всичко спира на мига!
И никакъв халоген няма - установката е дело ЛИЧНО НА ДВЕТЕ ми ръце:)
Да, балонът е двоен, такава имах - такава сложих. Счупиха ми се кондерите и не съм си поръчвал нови, затова нямам снимки, но става и с класическа крушка. На тая жичката и е изгоряла.
EDM electronics:
Именно, изгоряла жичка и си си направил глимка.
И приятелю, халогенът е микс от газове. Намира се в малкия балон при спиралата. А защо се слага няма да ти кажа.
Аtos:
Ами...не е халогенна! Купил съм я за 80 стотинки от левчето и ми свети месеци, преди да изгори.
Въпросът е, че ефектът е същият и когато крушката е със счупен балон - горене НЯМА!
И...не трябва да се смесват "прана", "оргон", и "етер" като понятия, иначе попадаш в категорията "ЖЕНА" от по-горния ми пост ;D
Все едно да кажеш, че твърдо гориво, бензин и нефтено находище са еднакви понятия...
EDM electronics:
--- Цитат на: atos в Юни 09, 2016, 07:18:10 pm ---Глупости!
Това не е никакъв "тлеещ разряд", нали като спра захранването и всичко спира на мига!
--- Край на цитат ---
Тлеещ разряд е техническо понятие и не е като да ти тлее въгленът в огнището. Така, че е нормално, като спреш захранването на тлеещия разряд, той да не продължава да тлее, като дървените въглища.
Съветвам те да взимаш отношение по теми, които са ти ясни, не е задължително по всичко да взимаш участие.
Прана, оргон, етер и т.н. по принцип ги казвам със сарказъм, не мисли, че съм пасал патки цял живот. Не възприемай всичко написано буквално.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия