Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
krasias:
dmitarp, погледни дори само материята на микро ниво, там има огромни количества атоми, електрони които пулсират, въртят се с големи честоти, тоест непрекъснато изразходват енергия. И като знаеш какви огромни количества материя има представяш ли си какъв източник ги захранва. Или сега ще ми кажеш че тези частици материя просто така си се движат, не им трябва енергия за тяхното движение.
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 14, 2016, 10:23:14 am ---За всеки явно е различно. За мен мога да кажа, че СЕ е логично да я има...
--- Край на цитат ---
Значи ... мисля че има една голяма обърквация за СЕ-то.
СЕ в природата има в изобилие, безкрайно е. Но за да се ползва, на човека му трябва "разлика в потенциалите", разлика в нивата, от които да черпи.
През зимата ни е студено. Но на Северния полюс е още по-студено. Т.е. дори и в най-лютия студ у наше село е по-топло отколкото там, и ако можем да сглобим един Пелтие на който топлата част да е тук, а студената - на Северния полюс, ще можем да изкарваме енергия дори при най-жестокия студ в България. Защото ще имаме едно още по-студено място.
Ако можем да сглобим Пелтие между Севрния полюс и Юпитер - тогава дори и вълчия студ на С. полюс ще е източник на енергия, защото ще имаме ОЩЕ ПО-СТУДЕНО място.
Дори и в абсолютния вакуум на космоса температурата е по-висока от абсолютната нула. Ако си намерим още по-студена галактика - ще можем да вадим енергия от космоса.
Надявам се схващате какво искам да обясня - енергията я има, практически безкрайна е, но за съжаление ни трябва "делта те" или "делта хаш" за да я ползваме. Всякакви опито да стоплим нещо за да му вземем после топлината, или да ускорим нещо за да му вземем кинетичната енергия, или да заредим акумулатор от който после да консумираме енергия е преливане в скачени съдове, от което нямате полза. Прехвърляме един вид енергия в друг, и само губим част от нея. Там няма печалба.
dmitarp:
Потенциалните разлики на земята са следствие от слънцето така или иначе. А докато тук се водят спорове за СЕ, на други места активно използват слънцето, в Чили през по голямата част от годината цената на тока е 0, в Германия през летните месеци цената на тока е дори отрицатела. Разбира се това са цени само на електроенергията, тук не са включени цени за разпределение. В България на свободния пазар през определено време също може да се намери ток с цена близка до нулата. Всичко това е благодарение на навлизане на възобновяемите източници на енергия, за които е отговорно слънцето.
бай Теню:
Господа СЕ има навсякъде и на корем кой колкото си иска и може да си направи. Ето пример http://mazeto.net/index.php/topic,9630.0.html А сега кажете кое и кой ви пречи да разиграете мечката и да си ползвате тока. Нито е забранено , нито е невъзможно или пък толкова трудно. Имате знания имате умения и "матрял" не липсва тогава какво.....
Yoro:
--- Цитат на: az_skeleta в Юни 13, 2016, 10:01:58 pm ---Уф!!! Не си трябва осцилоскопи и някакви сложни уреди. два какви да е добри акумулатора, даже не е необходимо да са еднакви. разреждате единия и го зареждате с другия. Сменяте им местата и веднага ще разберете истината. Даже и релета не ви трябват. Иска се време и ЖЕЛАНИЕ!!! Освен нормалната енергия има и друга и се усеща много добре, но на крушката не и върши работа. Тя си иска нейното. С тия осцилоскопи и измервания в такъв филм ще се вкарате че може и "супер свободна енергия" да намерите!!!
Жоре, само се надявам да позволиш на Кузмов наистина да направи измервания както е решил, щото на мене 2 пъти ми обеща и накрая стигахме да ми показваш ти как го мериш. Няма да коментирам дали моя е демо версия и какво каза като го сглоби, щото не ми се влиза в абсурдни спорове!
--- Край на цитат ---
Защо бе az_skeleta мислиш, че някой който не го е направил и не е наясно ще го обясни по добре от мен?
Това което се случва де.Та тези който ще го мерят първо трябва да включат за какво става въпрос и тогава да мерят.В случая аз ще се постарая да им покажа, че се добива енергия от етера.
Ще се постарая да им го покажа и обясня и след това ще ги оставя да правят каквито си искат измервания.
Само да не стане като преди. Да ми изпраскат нещо и да ме хвърлят в разходи. :)
Вече си имам един изпраскан тес. :)
Уж щеше да го оправи админа, но нее..
Той го изпраска теса де. Ако не бях реагирал на време щях да ремонтирам и генератора. :)
Май нещо понятията за помпетентност са изкривени? Не е компетентен този който го е направил а този който не го е направил. Нещото де.
Та то при нас кое ли е правилно? Та и това да е. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия