EDM electronics,
това което написах е сбор от мои съчинения, от съчиненията на други и от проби с които засега не съм открил нещо повече от това за което е писано.
За диода съм изпуснал една петица отзад, така че става въпрос за 35ns - извинявам се!
Термина "хладно" не е за тока който тече по проводниците, а за охлаждане около бобината при процеса на извличане на заряди от околната среда. Като охлаждането не е в смисъл да замръзне, а лек повей, който може и да не се усети, защото ако всичко е точно и искаш да ти работи, трябва откъдето си го взел пак там да го върнеш.
Velektra, ако си забелязал темите вече са в друга фаза. Мина времето, когато термина "хладно електричество" и др. се въведе, като новост и ние гледахме със зяпнала уста. Минаха повече от 10 г. и не успяхме да видим покритие на теорията с практика. Добре е да се отсее зърното от плявата, защото следващите 10 г. пак "ще ходим гладни". На мен не ми се залъгва, че "плявата" е същото това "зърно".
Аз също съм чел почти всички съчинения за СЕ от форуми, книги, гледал филми, коментари и пр. /
едва ли можеш да ми кажеш нещо ново/, но нито едно от тези съчинения не се оказа вярно. Нали виждаш, че тези дето много ги разбират, усещат, виждат нещата, теориите им са пълни с противоречия и те самите себе си не могат да убедят, камо ли останалите дето имат някаква техническа грамотност. Тия дето нямат такава, те направо си вярват, те влизат директно в сектата – иди ги убеди сетне, че нямат СЕ.
Вижда се, че между разбиранията за СЕ на
Yoro и
caduceus има съществени различия. Още твърденията им са противоречиви. Единият казва батерията се зареждала вече само с друг вид енергия - СЕ, която нямала нищо общо с познатата ни и реотана работил именно с такава енергия, уредите я измервали, а другият казва, че енергията била карашик от топла и студена, но студената не се измервала. Иначе тя загрявала реотана, върти ел. мотори, ама не можела да загрява и върти стрелкови системи. Излиза, че тая енергия била и много умна, сама си избира къде да се прояви и къде не, като Браун-газа
.
Щом според
Yoro студеното електричество се мери със стрелкови системи, аз мисля няма да е никакъв проблем да направим правилните измервания, как следва да се отчитат входните и изходните токове по Закона на Кирхов. Просто, просто, та няма по-накъде...
Може и да има малка грешка, затова, че се измерва импулсен ток, но мисля тя няма да е фундаментална. По късно ще предложа схема. Тя е нещо подобно на това, което
Михаил Кузмов предложи.