Yoro, прочетох обясненията на dymelsoft и ми се видяха доста логични. Мисля, че е повече от обективен и безпристрастен. Той въведе понятие, като "повърхностен заряд", което мисля може и да реши твоята загадка. Акумулаторът ти държи напрежение, като че ли е пълен, а всъщност е зареден само малък капацитет от възможния, затова и се вдига напрежението му под товар при заряд. Затова и няма да ти се получи самозахранването, защото няма реален капацитет. А ти правиш изводи от напрежението, което не е количеството енергия, а само единия параметър с който можеш да я пресметнеш.
Вероятно генераторът ти с високите си импулси десулфатизира отлично, сигурно и ускорява заряда повече от обикновено, но и натрупва "повърхностен заряд", който показва, че акумулаторът е зареден нацяло, а той всъщност не е . Поне това се разчита от описаните опити на dymelsoft. Затова и не можеш да получиш самозахранване.
Хайде признай, не може толкова много време да не си опитвал. Та аз на твое място нямаше да мога да заспя, ако не бях опитал. Трудно ще ми намериш основателно извинение по тоя въпрос. И имай предвид, че скоро време загадката ти ще се реши. Не може да чакаме още 10 г. да намериш подходящите условия, за да самозахраниш. Самозахранваш и се вижда най-добре, не ти трябват никакви уреди тогава. Въпросът е готов ли си да приемеш, че си се объркал и как ще го приемеш.