Автор Тема: Електронна обработка на горивото- ЕПГ  (Прочетена 28394 пъти)

elektros

• Гост
Електронна обработка на горивото- ЕПГ
« -: Декември 01, 2012, 10:48:45 am »
Искам да споделя на потребителите на форума за  наша нова разработка. Устройство, което обработва постъпващото гориво в двигателя, като опитите до момента са само на дизелови двигатели. Данните до момента са следните: микробус Ивеко с двигател 2.8, 120 к.с. преоборудван и работещ като пътна помощ, разход  в градски режим на работа без монтирано устройство- 10.76 литра на 100 км, засичано с точност до 100 грама, и разход след монтиране на устройството в абсолютно същия режим на каране и с гориво от същата бензиностанция и колонка- 7.86 литра на 100 км.  Странични ефекти са силно повишена мощност, значително по-тиха работа на мотора и по-ниска димност при рязко форсиране.  Опитите ще продължат и с монтиране на бензинов двигател, като там очакваният ефект по първоначални сметки ще е малко по-нисък,  в рамките на 20%.  Предстои и монтиране на тежкотоварен камион, като и там има предварителни експерименти със задна дата. Очаквания ефект при него е в рамките на 30%. Всички запознати с темите за намаляване на разхода на гориво и с начините да се случи това знаят за последиците-  метан на дизел- много скъпо, тежко и не съвсем безопасно за двигателя,  водородна клетка - опасно, капризно изделие с доказано отрицателен резултат в дългосрочен план,  капсули с разни химикали за подобряване качеството на горивото- без коментар.....  Ще публикувам резултати от следващи експерименти. Поздрави на всички потребители на вече свободния форум! ;)
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 04:26:06 pm от Maistora52 »

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Re: Електронна обработка на горивото- ЕПГ
« Отговор #1 -: Декември 01, 2012, 12:46:36 pm »
Здравей elektros!

Първо искам да кажа, че ако темата ти е с комерсиален характер (т.е. не искаш да обсъждаш как работи устройството, не искаш да има "репликации" или хора, които да се пробват да си го направят сами и т.н.), тя е за раздел купува-продава. Ако е така, моля да пишеш на модератора да я премести.

Ако искаш да продаваш и съответно да коментираш устройството си, това може да става или само в тема в раздел купува-продава или да имаш две теми - едната изцяло комерсиална, а другата за свободно споделяне на информация.

Моля да уточниш тези неща с модератора предварително.
Благодаря и успех с устройството!

elektros

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 01, 2012, 02:26:49 pm »
Колега,  не бях влизал в форума от много време и причината да вляза отново е вече правилно взетото решение според мен за елиминирането на така наречения ALTIUM . Не сме обмисляли вариант за производство на това изделие, изработката е много сложна и скъпа, за в момента са само експериментални образци, макар че като се замисля натам отиват нещата...  За съжаление не мога да спомена подробности относно принципа на работа на този етап, защото в момента се подготвя документация за подаване като заявка за полезен модел. Така че засега това НЕ СЕ ПРОДАВА, а само се събират данни и се води статистика. Когато се започне производство, ще се преместя в раздела купува-продава. Искам да знам дали има и други потребители от форума, които работят по подобни или сходни реално осъществими проекти, с които да обсъдим сътрудничество. Успех на всички!
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 04:28:08 pm от Maistora52 »

Strashimir

• Гост
« Отговор #3 -: Декември 02, 2012, 12:08:03 pm »
Много се извинявам за това, ако съм профан по темата, но не ми е познат термина "електронна обработка на гориво". Какво значи това? Какъв е принципа на който почива идеята? Вкарвате допълнително електрони ли? (тъпо, ама не ми хрумва друго)...

Сподели идеята (не реализацията).

electros

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 03, 2012, 08:58:13 am »
Да колега, колкото и невероятно да звучи, така е, вкарват се електрони в горивото....Чрез специален работен орган, който не се изработва в България, и електронен блок, който го захранва. Общата консумация на 12 волтова система е 5 ампера.

Seeker

• Гост
« Отговор #5 -: Декември 03, 2012, 09:11:35 am »
Да колега, колкото и невероятно да звучи, така е, вкарват се електрони в горивото....Чрез специален работен орган, който не се изработва в България, и електронен блок, който го захранва. Общата консумация на 12 волтова система е 5 ампера.

Дрън - дрън... те така се вкарват и задържат електрони в горивото  ;D , сигурно е някоя тайна военна разработка, толкова секретна, че има гриф " Да се изгори преди прочитане!" 
Уважаеми, и ние ядем домати, ама без колците.   
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 10:57:33 am от Maistora52 »

electros

• Гост
« Отговор #6 -: Декември 03, 2012, 09:14:17 am »
 ;)И теб те гони конспирацията, много филми гледаш.... ;D  Шегувам се, не искам да те засегна, но наистина принципа може и така да се обясни, повярвай ми....

Неактивен Maistora52

• I'm first Omnologist in World
  • Почетен член на Форума
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 643
« Отговор #7 -: Декември 03, 2012, 11:07:42 am »
А така! Дайте го малко по-конспиративно, за да има екшън!
Според мен - едва ли се вкарват, "набиват", "начукват", "нахендрят" допълнително количество електрони - звучи ми като фантастичната "телепортация"... Може би става въпрос за увеличаване (ускоряване) "разтрептяването" на съдържащите се в горивото електрони... Нещо от  сорта на магнетрон (като в микровълновите печки)... който може да въздейства на въглеводородите!!! - знае ли човек! - тук конспирацията е много сериозна, цитирам:
"...За съжаление не мога да спомена подробности относно принципа на работа на този етап, защото..."
Защото!? - сигурно някой е "гепил" капсулирана чуждестранна разработка, захранва я и ... Стой та гледай!
Или всичко е само за "пиниз"!
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 11:16:09 am от Maistora52 »

electros

• Гост
« Отговор #8 -: Декември 03, 2012, 05:21:43 pm »
 ;)Неоспорим факт е. че устройството работи и то с надвишаващи очакванията резултати за реални режими на работа на дизелов двигател... Между другото въпросната система показа икономия на гориво на дизелов генератор за промишлени цели 42%....Очаквахме да падне наполовина при изпитанията,  защото такъв перфектен режим на работа практически не съществува при автомобилите. Скоро ще има данни за въпросната пътна помощ и от дълъг път. Колеги, това не е майтап!

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #9 -: Декември 03, 2012, 05:30:04 pm »
Колеги, това не е майтап!

Аз въпреки всичко мисля, че темата е за раздел купува-продава.  ???

electros

• Гост
« Отговор #10 -: Декември 03, 2012, 06:27:17 pm »
Рано е, колега, рано  е.....Сега просто събирам информация дали изобщо си заслужава усилията.  Ясно е, че до година някоя голяма корпорация ще открадне схемата, колкото и добре да е защитена,  и може да  я пуснат на смешна цена, или ще я прецакат, зависи от интересите.... Затова разбунвам духовете,  ако играта загрубее, ще пусна пълната документация навсякъде в нета,  по- точно сама ще излезе, ако нямам възможност да я спирам. Риска си заслужава!

Неактивен oneman

• Специалист
  • Активен
  • Публикации: 249
  • Направи го за да го разбереш
« Отговор #11 -: Декември 03, 2012, 07:32:49 pm »
"Татко ще ми купи колело, ама друг път"

elektros,
или ни дай информация, върху която да коментираме или здръж постовете си за времето когато
си готов да споделиш нещо конкретно - цена за продукт или схема за самостоятелни занимания.

За мен това 'чесане на езици' е безсмислено.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #12 -: Декември 03, 2012, 07:40:16 pm »
Electros, ще трябва да представиш измерване на стенд, на двигател с постоянно натоварване. След това емисии. А накрая е желателно и динамично натоварване, но отново лабораторно измерване.

Такива неща като "сложих го на пътната помощ и човека е много доволен" не хващат дикиш. Аз горя вече 2 пъти по тази схема. Веднъж с газо-дизел, където инвестирах пари, но се оказа, че различните мотори са с различни проблеми и практически няма смисъл (а и имах изкривен бренер в току що направена глава, респективно отново ремонт). Втория път беше с един горивен оптимизатор, който трябва да включва и други екстри освен магнити, но и с него не усетих някаква разлика. Всъщност усетих, че ако следя разходомера на таблото и карам в София, в събота, неделя или друг празничен ден бих могъл да докарам разход близък до извънградския.

Сега за твоето устройство - ако вкарваш електрони, значи йонизираш горивото. Аз не съм запознат много с тези процеси (някой химик да се изкаже). Другия вариант е, 12V 5А, някаква бобина с доста навивки. Като се замисля, по този начин се получават магнитни силови линии, които са идентични с това да се наниже магнитен пръстен на горивопровода. А може и електростатично, което ми се струва по-сложно и по-опасно, но е заложено като принцип в някои други устройсва, плазматрона на МИТ, а в и намерих друг пост:

Цитат
Ionizing fuel gas to improve combustion efficiency for automobile engine is possible.  Fuel could be ionized by subject the fuel/air mixture to high velocity electron.  The impact will breakdown non-conductive gasoline into radicals, thus became conductive.  The fuel/air mixture became easier to burn and burn more completely.  The result is increased horse power,less carbon deposit, and cleaner exhaust.  I can prove if with a device that I made it myself.  The device has been in four of my cars for many years with good result.
http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=742

И ето какво пише точно по този въпрос в българския вариант на wikipedia:
Цитат
Радикалите, наричани още свободни радикали, представляват атоми, молекули или йони със свободни (несдвоени, нечифтосани) валентни електрони. Типични радикали са кислорода, азотния оксид и азотния диоксид.

Свободните радикали играят важна роля в горенето, атмосферната химия, полимеризацията, биохимията и много други химически процеси включително човешката психология. За пример суперокисите и азотните оксиди регулират много биологически процеси като контролиране на васкуларният тонус.
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 09:41:34 pm от mzk »

electros

• Гост
« Отговор #13 -: Декември 03, 2012, 07:48:58 pm »
Спирам коментара по темата, повече информация след изпитанията и протоколите. Успех на всички в експериментите! ;)

Неактивен oneman

• Специалист
  • Активен
  • Публикации: 249
  • Направи го за да го разбереш
« Отговор #14 -: Декември 03, 2012, 08:25:56 pm »
Понеже ме засърбяха ръцете, порових малко из руския нет.
Намерих този патент, приличащ на това, което описва колегата.
http://bd.patent.su/2396000-2396999/pat/servl/servlet01f6.html
Полезно е да се прочете патента. Там има подробен преглед на подобни устройства (патенти) и
кратко обяснение какъв е принципа.

Накратко - под въздействието на ВВ ел полета и силни магнити се разрушават кълъстерите на течностите и така
се осигурява много по-добро смесообразуване. Останалото е в констукцията.
Порядъка на икономия не е посочен, но било по-добро от устройство със заявена икономия от 20%.

Намерих и една дисертация, която изследва промяната на въглеводородния състав на горивото под въздейстието на ВВ ел. полета.
Посочена е подробна таблица с промените. Не разбирам от съставките на бензина, така че не мога да оцена дали това въздействие е + или - .
Ако има мераклии да четат, пък може и на колегата да помогне. http://www.moluch.ru/archive/37/4162/