Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лечение на рак с масло от канабис
PyroVeso:
След като става добре с бутан, не виждам защо да не става и с пентан (темп.на кипене=36oC) или хексан (т.к.69oC)- пак са ненаситени въглеводороди, с прави вериги, но заради по-голямата си молекулна маса са си стабилни течности, а не като бутана - да се чудиш течност ли е, газ ли е... (т.к.=-0,5oC)
Става и с петролеев етер (английското му наименование е naphta, но да не се бърка с нафта!), който представлява смес от няколко такива въглеводорода - работи се доста по-лесно и безопасно, отколкото с бутан...
Добре е преди екстракцията разтворителят да се отдестилира, за да не останат гадории в продукта.
Абсолютно не препоръчвам мат'рялът да се смила, бърка и т.н. с метални остриета, лъжици, шпатули и т.н. Също да не се загрява до високи температури (над 60oC) - това окислява, деструктира и катализира разпадането на активните съставки (в частност THC). Работете само със стъклени и порцеланови съдове и пособия. Съхранявайте в хладилник и на тъмно.
Ако някой има проблеми с екстракцията - да донесе половин кило качествен мат'рял и за една вечер му правя мехлема.
piton2012:
Колега PyroVeso, сигурно си искал да кажеш, че те / пентан, хексан/ са също наситени, а не ненаситени, но както и да е, това не е от значение. Въпросът ми е за самата екстракция. Може би си прав, че става и с другите подобни разтворители, но дали и добивът ще е един и същ? Може би не случайно е избран именно бутан, въпреки неудобствата от работата с него. Както знаеш и в хроматографията е така, уж подобни разтворители, а понякога използваш дори смес от няколко в определени отношения.
Освен това не разбрах от половината килограм, какво количество мехлем ще направиш, а и никои не пише да го е използвал и да разкаже за резултатите от него.
PyroVeso:
:)) Като погледнеш часа, в който съм го писал това за ненаситените, сигурно съм оправдан...
Не, няма разлика в качеството на екстракцията - разтворимостите в едното и в другото се различават с части от процента, а при такава екстракция "на око" - това няма никакво значение. Разликата е единствено, че флакончето бутан западнякът (пък и тук вече) може да си го купи от всеки магазин - къде като газ за запалки, къде като патрон за примус. А пентанът и пертолеевият етер трябва да си ги купуваш от химически магазин, с което там се изискват разрешителни и е много сложно...
От половин кило суха трева излизат около 10 милилитра масло, което е достатъчно за един курс на лечение. Не съм го пробвал, макар че имам желание, а имаше и подходящ случай, но... - по-горе обясних защо. От други експерименти и наблюдения обаче имам достатъчно основание да смятам, че ще действа много добре до нивото, до което успее да проникне в организма през кожата.
Така че, който иска - можем да пробваме. Финансови претенции нямам изобщо.
piton2012:
PyroVeso,
Благодаря за бързия и точен отговор. Ако имаш нужда от някакви реактиви или някой друг от форума, ако има такава..пишете! Не съм търговец и ако мога бих помогнал.
Seeker:
Аз тъкмо се обадих на един познат в Калифорния, да ми прати едно стъкло, около 3-4 грама "hash oil" и се усетих , че това в БГ минава за наркотик :) и ако го барнат едни хора, ще имам ядове. В Калифорния е разрешено да се продава в дрогериите. Въобще положението е шибано. Засега мажа с "hemp oil", ще видим какво ще излезе.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия