Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Обща теория за базовата същност на Вечността.
mi68:
Здравейте,
Предложената схема е гравитационо-термичен двигател. Ако замръзне водата, приключваме с въпроса.
Недостатък трябва голяма дълбочина, примерно 10м. На това разтояние хидростатично налягане е 1 атмосфера.
Най-важно е делта обема, разликата в обема на лявата и дясната част, да има хубава подемна сила. Следователно е хубаво да се ползва температурния градиент на язовирна стена и обема на кутийте да е запълнен с фреон. Целта е по-осезаемо свиване и намаляване на обема.
Схемата за мен има теоретична стойност, практически е трудно постижима, заради големия мащаб. Мини макет в чаша вода едва ли ще тръгне.
Аtos:
Радико, на този принцип не изплуват само подводниците, а рибите!
Мехурът, който притежават като орган го прави, променяйки обема и налягането!
Но за това е нужна енергия, която да предизвика свиването или разпъването на обема!
В крайна сметка ЗЗЕ си действа!
Радико:
--- Цитат ---Но за това е нужна енергия, която да предизвика свиването или разпъването на обема!
В крайна сметка ЗЗЕ си действа!
--- Край на цитат ---
При подводниците и при рибите да така е, но при показаната схема не виждам къде е енергията дето ще похарчиш за разпъване и свиване просто не мога да си я представя. Повече от очевидно е, че обема на кутиите във лявото рамо ще бъде по голям от обема на кутиите във дясното рамо и тази разлика ще определя въртящият момент действащ върху колелата.
mi68 съгласен съм че за сериозна енергия ще е нужна доста голяма машинария. но за прототип изпълняващ условието на:http://mazeto.net/index.php/topic,1476.0.html Мисля, че бидон за зеле от 120 литра ще е предостатъчен.
Dedo pop:
Постановката на ситуацията е грешна. Ако искате да разберете от къде идва или не движението разгледайте кофите в хоризонтална плоскост. В един момент ще се уравновесят.
Радико:
--- Цитат ---разгледайте кофите в хоризонтална плоскост. В един момент ще се уравновесят.
--- Край на цитат ---
Нещо не мога да схвана какво точно искаш да кажеш. как ще се уравновесят различни обеми.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия