Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Обща теория за базовата същност на Вечността.

<< < (3/12) > >>

Радико:
Това се явява естественното продължение на темата от:http://mazeto.net/index.php/topic,9424.msg69445/topicseen.html#msg69445
продължавам тук защото смятам, че тук е правилното място по причини вече описани.

Обяснявам чертежа ако случайно някой не е разбрал нещо. Това са две колелета с верига между тях. на веригата са закачени съдове на които от едната страна отвора е затворен с гумена мембрана. Към мембраната в средата е прикрепена стабилно подходяща тежест. Обема на съда и теглото на тежестта може да са така подбрани, че в рамото в което съдовете са с тежестта надолу да бъдат с положителна плаваемост "сиреч да се опитват да изплуват" А в другото рамо в което са обърнати така че тежестта намалява обема на съда съдовете да са с отрицателна плаваемост.
Това беше идеята на Гн. Михов, но той я обясняваше така, че дълго време никои не разбираше какво в същност  иска да каже. както и да е. Аз от доста време се опитвам да намеря причина поради която идеята да не проработи "поради причини споменати от Макса1962" Но не мога да се сетя за доводи доказващи несъстоятелността на тази идея. Още повече, че вече бях на едно място където видях неща които ме карат да си мисля, че идея на този принцип вече работи с пълна сила.

nizo:
Не работи защото въздуха, компресиран или не, тежи еднакво.  8)

vsl:

--- Цитат на: nizo в Февруари 14, 2015, 07:02:17 pm ---Не работи защото въздуха, компресиран или не, тежи еднакво.  8)

--- Край на цитат ---
Не съм съгласен. Да кажем че съдовете от дясно са с неутрална плаваемост, тоест тежеста компенсира въздуха вътре. Когато се завърти този съд. Тежеста опъва мембраната и обема се увеличава като масата е една и съща. Тогава плътноста намалява и би трябвало да се получи плаваемост, демек съдът да изплува на повърхноста.
Друг е въпроса че за да се получи някаква мощност разликата в обемите трябва да е голяма.

Dedo pop:
    А хидравличното съпротивление къде го слагаш?

Радико:
nizo Въздуха тежи еднакво но обема се променя и какво става Точно на този принцип се потапят и изплуват подводниците.
Dedo pop хидравлично съпротивление има когато вече има движение, тука въпроса е дали има реална сила която да предизвика това движение. Ако движението започне хидравличното съпротивление може да го забави но не и да го спре. То се явява като реактивна енергия в случая. Дайте ако има по математически обосновани доводи. Естественно интересуват ме доводите "против" тези "ЗА" са ясни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия