Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Обща теория за базовата същност на Вечността.
GreenHulk:
--- Цитат на: Радико в Февруари 18, 2015, 08:25:56 pm --- Значи може да се каже, че работоспособността на идеята вече е потвърдена от два независими източника.
--- Край на цитат ---
Според мен е логично да се продължи с изграждането на работещ прототип.
Bat_Vanko:
GreenHulk, самото изграждане на работещ прототип означава: конструиране, изработка и последващо изчистване на конструктивни и технологични проблеми и отново изработка на вече подобрена конструкция. Всичко това е свързано с време и пари. Аз работя по КМП и нямам възможност да отделя време и да започна работа по нещо, което е само прототип доказващ възможността за съществуване на "перпетум мобиле".
Ако някой има желание за работа, ще му съдействам. В темата има достатъчно размишления и чертежи по тази конструкция и не би трябвало да представлява проблем за един конструктор.
Успех!
Аtos:
Трябва ни име...водно-гравитационен, може би?
GreenHulk:
--- Цитат на: atos в Февруари 19, 2015, 07:21:46 pm ---Трябва ни име...водно-гравитационен, може би?
--- Край на цитат ---
за по нАучно - хидро-гравитационен 8)
GreenHulk:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Февруари 19, 2015, 07:15:02 pm ---GreenHulk, самото изграждане на работещ прототип означава: конструиране, изработка и последващо изчистване на конструктивни и технологични проблеми и отново изработка на вече подобрена конструкция. Всичко това е свързано с време и пари.
--- Край на цитат ---
според мен двигател от този тип би трябвало да е един от най-лесните и евтините за изграждане, точно за това е хубаво да се акцентира на него. Тръби, балони/"шапки", макари/колела. Тръби имам, инструменти имам, колела също, балони ще намерим. Трябва ми място да съберем нещата, ако е работилница по-добре, но може да импровизираме. За 2-3 часа да са нарязани и свързани. Чакам доброволци. А и един тиймбилдинг + мозъчна атака да стане:). Без злоупотреба на алкохол. ;D
"Една малка крачка на човека - гигантска крачка за човечеството" ::)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия