Евала! Евала! Май ще отсвиря стърлинга!!! Изключително просто и работещо!
Тука има такава готина заигравка с това КПД!!! И като се замисля къф тъп съм бил до сега- тези клипчета преди време ги гледах поне 50 пъти и понеже съм прозд, търсих начини да постигна поне на теория КПД над 100%, без да се замислям, че това може не само да се свърже така, че да нагрява сегменти от металния кръг с ток(ако се сложат две четки от двете страни на кръга, които да го опират, а кръга да е разделен на сегменти и се пусне плюс и минус на четките и така нагрява сегментите, като тока идва от самото динамо което задвижва кръга разделен на сегменти), ами и така, че да преобразува топлинна енергия в електрическа! Сега си мисля за сгъстения въздух и не мога да си го представя, освен ако движението е свързано към компресор и нагнетява в бутилка въздух, който като се нагрява, в определен участък нагрява и кръга. Така самото нагнетяване излиза безплатно, а после вкарваме нагнетения въздух някъде в бутала да речем и той ги задвижва.
Става сложно, едва ли това ти е идеята, но аз за това се сетих.
Леле ако знаеш какви схеми си вкарвах със стърлинг да опитвам да си представя хибрид, който да произвежда ток и от слънце и от огън... Прогърмяваше ми тамбурата!