ОК Сори ако ти звучи лошо но това ми е стила на писане, леко телеграфичен, но в никой случай заядлив или менторски дори и така да изглежда.
Та на случая с компресията, не нямам идея за фреона, но колкото и да се нагрява няма да стане нещото по няколко причини. Трябва много добро уплътнение между буталото и цилиндъра да не се изсъска фреона, а доброто уплътнение създава допълнително усилие за преодоляване. Колко трябва да е хода на буталото че дори и силен магнит да има сила да го дръпне от ДМТ че и да почне компресия, е да речем ще туриш маховик да помага.
Как ще регулираш топлообмена ако не успее да се охлади достаъчно бързо системата ще прегрее и ще спре да работи.
До тук за тва се сетих, ти мое да си се сетил и други неща, но помисли и върху това което ти пиша, не е скептицизъм, по скоро е градивна критика, нали знаеш в спора се ражда истината.
Ся се сетих да питам фреона като се компресира се нагрява това добре но дали ще се изстуди достатъчно при разширението в цилиндъра, не знам нищо не разбирам от фреони.
Приветствам те че ръчкаш по нещо и се опитвам да ти помагам като ти задавам въпроси и ти казвам слаби страни, може би не си мислил по тях.
И аз ръчкам по една установка но не съм пуснал тема щото за сега съм до средата, и като чели има заяк в храста ма дали ще го изкарам.