Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Йога, принципи и процедури за здравословен начин на живот
Радико:
Trailblazer
Съгласен съм напълно с теб, но какъв е механизма с който периодичното гладуване влияе положително. Верните изводи относно подробностите са много важни защото малките камъчета обръщат колата. Освен това не може всичко да се пробва на собствен гръб. живота е твърде кратък за целта. На французина Жак Майол му бяха необходими 7 години тренировка за да докаже с тялото си хипотезата си и пак го оплюха и отрекоха. нарекоха научния му експеримент спортно постижение за да го омаловажат.
"За тези които не знаят става дума за потапяне на дълбочина 150 метра без акваланг и без никакви помощни средства" Цялата тази тема изглежда много далеко от свободната енергия, но е много свързана всъщност заради необходимостта от различен подход и начин на мислене за разбирането и.
Maistora52:
Моля, който не се е занимавал поне 10 години с Йога, или изобщо източни и западни учения за ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ, да не спами.
Става въпрос най-вече за ПРИНЦИПИ И ПРОЦЕДУРИ, , с които можем да си помогнем за подобряване и поддържане на личното си здраве, а не за постижения от спортен характер и подобни.
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Февруари 08, 2013, 12:39:28 am ---......какъв е механизма с който периодичното гладуване влияе положително. ......
--- Край на цитат ---
Просто е: Ако за отопление вкъщи ползваш печка с дърва, не след дълго тръбите на печката ще започнат да се запушват от отпадните вещества при горенето. Ще е необходимо да се почистят. Ако ли не, печката ще започне да пуши най-напред, после ще угасне. Ако тази печка се почиства редовно, тя и ще грее по-добре и много по-дълго.
Гладолечението е метод познат на арийската раса много преди Хипократ и Авицена, т.е. преди повече от 2 500 г. В древен Египет се е практикувало масово, както го правят за себе си животните, тъй като други мощни лекове не е имало.
Ако търсиш доказателства, потърси из Интернет какво пише за доаена в съвременното гладолечение - Пол Брег. Как се е родил/с какви заболявания/, как се е излекувал, къде и колко е живял? И тъй като /ще подскажа/ умира при нещастен случай на 95 г., при аутопсията съдебния медик отбелязва по чудо, че органите на стареца отговаряли на 25 год. младеж.
И понеже си по хормоните: След физическо натоварване и особено след гладуване се отделя мощно хормонът на щастието - ендорфин. Само гладувал може да изпита как се е чувствал в детските си години, каква лекота в тялото и каква гъвкавост в сухожилията и ставите и мн. др.
Томове с учебници има изписани по този въпрос за ползите и механизмите на глада. И практиката вече е огромна.
Добре е когато се спори да бъде аргументирано, например: глада е вреден защото........, умрелите или увредилите се от лечебен глад са ето тези.........., по време на глад настъпват следните вредни процеси за организма - защото!......... и т.н.
Maistora52:
Гладолечението е велик природен инструмент за възстановяване на организма, включително и за лечение.
Наблягам обаче на предшестващото очистване. Ако се започне гладолечение без очистване на червата става много-много зле... Отровите в червата си стоят, всмукват се от организма, и човек може да стигне до самоотравяне и смърт. Внимавайте!
Така нареченото тримирене - 3 дни само на вода - обикновено се е правело без никакво предварително очистване на червата и резултатите не винаги са били добри. Наблюдавани са случаи на световъртеж, загуба на съзнание, коремни болки - особено в черния дроб...
EDM - ти си печен в тези теми, и благодаря, че се включваш с допълнителна информация...
Разбира се, че знам и за Пол Брек, и за неговите експерименти, но при него има една крайност, която е хубаво да се знае от всички, че използва вместо обикновена вода - дестилирана такава... Това е неправилно, защото води до деминерализация на организма и то в опасни размери... Приемам го това с дестилираната вода само за ден-два, но след това трябва да се мине на минерална такава, изворна и т.н.
Знам в подробности препоръките и "методите" и на нашата Лидия Ковачева (лека й пръст!), но и с нея не съм напълно съгласен...
Аз лично приемам (за себе си) вариант на "гладуване" без прием на обичайната храна, но с поемане САМО на натурални плодови и зеленчукови сокове, И НА МЕД РАЗТВОРЕН В МЕНТОВ ЧАЙ... Така съм карал няколко пъти до 21 дни през годините.
Естествено след предварителното ОЧИСТВАНЕ, което за съжаление при методиката на Лидия Ковачева ОТСЪСТВА!!!
Иван Димов:
Аз до колкото си спомням, Пол Брег въобще отрича приемането на сол (NaCl) с храната. По мое мнение това не е съвсем правилно, дори животните ближат сол. Има ли научни изследвания колко трябва да е дневния прием на сол с храната?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия