Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Йога, принципи и процедури за здравословен начин на живот
Maistora52:
Научните изследвания твърдят, че до 2 грама сол на ден е допустимата пределна доза, но в нея влиза и солта вложена в разните продукти, хляб, консерви и пр. Говорим за каменна сол - NaCl.
Натрия и, Калия особено, служат в много висока степен за правилната дисоциация на електролитите в кръвта, и правилната инервация на електрическите сигнали от мозъка към мускулите и обратно.
Смея да твърдя, че въвежданата в последните години на трапезата ни Мляна Морска сол, която аз ползвам още от 2003 година е най-доброто решение. Каменната сол се твърди, че била "мъртва сол"... и затова увреждала организма (при завишени количества особено), докато при Морската - с нея се приемат и множество други микроелементи във възможно "най-живо" състояние.
EDM electronics:
Ми прав е Пол Брег. Това се твърди и от всички лекари по гладолечението.
Има научни изследвания и те са: солта находяща се в прясната растителната храна и хляба е достатъчна за организма, всичко останало в повече води до обезводняване на клетките, заради осмозата и бавно но сигурно стесняване на всички кръвоносни съдове. Който прекалява със солта може да бъде сигурен, че рано или късно ще му е необходим апарат за кръвно налягане, особено предразположените генетично със слаба кръвоносна система. Когато се стеснят тръбопроводите, помпата си вдига налягането, за да доставя необходимия дебит.
Премахването на солта от менюто до максимум, стабилизира веднага кръвното налягане и пулса става бавен, ясен и отчетлив, което потвърждава горното. Животните не ядат сол и нямат високо кръвно налягане, инфаркти и инсулти.
Дестилираната вода по-добре обира токсините и по-бързо ги извежда от тялото. Да обира и минералите, но това е временно и не е опасно. Аз лично съм гладувал на протиева вода - замразена нацяло и размразена до 2/3. Тази вода не съдържа варовик и е почти дестилирана. Минерална вода не се ползва по време на гладуване, тъй като има алкален характер и неотрализира желаната ацидоза, която всъщност разтваря токсините и мъртвите клетки. Минерална вода се пие единствено, когато интоксикацията става нетърпима, за намаляване на ацидозата.
По принцип няма единна формула за гладуване. Прилага се индивидуалния подход, според конструкцията на тялото, особеностите в здравето и най-вече "дошите". Именно за това има учебници, кой как точно да го прави и най-правилно.
Аз също съм имал понякога болки в стомаха и черния дроб по време на гладуване, за което веднага го пракратявам. Причините са неправилно навлизане в гладуването, неправилно хранене преди гладуването.
Пол Брег е навлизал в гладуване, като е ял няколко дни прясна растителна храна, за което не е правил клизми, бил е против насилствените процедури върху тялото. Вървял е всеки ден по 10 км и е имал перфектна чревна моторика и нормално, без клизма всичко е излизало.
Радико:
Първо да уточня:
Аз самият ям много безсолно "според околните ми" поради тази или друга причина кръвното ми никога не е мръднало от 120 / 80
Въпреки това се чувствам длъжен да кажа:
не вярвайте на този мошеник Пол Брег. Който смята, че говори истината нека за да докаже да си влее 200 милилитра чиста тройно петорно дестилирана вода венозно. Аз пък ще си влея в отговор 2 ДВА ЛИТРА вода със 0.2 % натриев хлорид.
ЕЙ ПОШЕГУВХ СЕ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНОТО КОЕТО СТЕ НАПРАВИЛИ.
Ескимосите консумират сол ужасно много над нормата и не умират от инфаркт. Специално за България особенно пък там където се консумира вода от Рила и Витоша 80% от хората имат увеличена щитовидна жлеза "гуша" поради липса на йод "можем да си го доставиме само с йодирана сол" така че не прекалявайте с безсолната храна. Може и по по малко но е нужна.
ivobg:
Напълно споделям мнението на Maistora!
Преди години се забавлявах с разни проучвания и събрани от хакери бази данни!
Може и да не се изненадате, но на Земята живеят около 30 000 до 50 000 души които не се хранят с нищо друго освен слънчева светлина!
Лично познавам 2 такива души при това в БГ
Имам основание да вярвам че поне единият е абсолютен "слънцеяд"!
И човекът го е постигнал сам при това само за около година и половина тренировки!
Косата му беше започнала да си възстановява естественият ЧЕРЕН цвят и изглеждаше поне 15-20 години по млад, а ми е почти набор!
Ами толкова с коментарите!
Всичко останало е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР!
"Това което е добро за Буда, може да не е добро за Вас"!
БУДА
Maistora52:
Ето това подчертаното по-горе много ми хареса...
Ле-ле колко е вярно! ...
... то и за това казват, че Буда е Велик!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия