Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
EDM electronics:
Четейки всички тези разсъждения на колегите, мен все повече ме напъва неудържимо въпроса, който ми е трудно вече да не го задам, и той не мъчи само мен, ами и още двама съфорумци, с които обсъждаме на лични въпросният двигател.
Директно към Майстора:
- Тази конструкция на двигателя само идея ли е, или реално работещ модел, който не може да издържи примерно работа от 1 мин. поради саморазрушение?
- Ако работи реално, защо го няма клипа, който беше обещан, а в замяна на него има клип с побутване, с ръка, т.е. вкарване на допълнителна енергия? - би трябвало да има клип със саморазрушението поне!
Шпилките с лагерите могат лесно да се захванат с някаква скоба заедно, за да не се "разчекват" - само за пробата.
Притеснявам се, да не се окаже накрая тази еуфория напразно, като темата Капанадзе в руските форуми.
Майсторе ще ме извиниш, много те харесвам, но аз по природа съм си директен, затова не ти задавам въпроса на лични. Дай някакво доказателство, че този двигател работи.
tsvetan.filev:
Здравейте.
С риск да ме намразят много хора: това устройство е поредното доказателство на закона за запазване на енергията.
Очевидно е че с ръка се задвижва елемент, който пък задвижва ротора.
Ако се натовари ротора с електически или механичен товар то ще трябва ръката да натиска повече за да го задвижва и да поддържа оборотите.
В крайна сметка колкото енергия вкарате толкова ще излезе на изхода минус загубите от триене и загряване.
Не може да натиснете с 1 нютон (примерно) да създадете 2 нютон метра въртящ момент и чрез преобразуване да извадите 4 нютон метра на изхода.
Малко неграмотно ми се вижда изказването: аз развъртам ротора с 2 нютон метра, а той всъщност се върти с 4 нютон метра.
Няма логика в това изказване. От къде ще дойдат допълнително 2 нютон метра. Магнитното поле е статично и уравновесено то не добавя въртящ момент.
Поздрави.
tobo1:
Раздвижването с ръка наистина води до заблуди, ръката "знае" как да раздвижи, докато механизмът е ограничен само по една ос или в една равнина и се стреми към разновесесно положение (за разлика от ръката). Наистина трябва да се види на филм дали има движение с самоускоряване или както е там.
ivobg:
Относно темата "СКАПАНА ДЪРЖАВА"!
Искам да добавя един мой коментар!
Задавали ли сте си въпроса, какво щеше да стане ако не живеехме в "скапана държава"?
Ами НИЩО нямаше да направим и това е ИСТИНАТА!
Щяхме да си плуем в морето от благинки и да дебелеем като "братята ХАМЕРИКАНЦИ"
Или пък досега щяха да са ни "ФИТНАЛИ" защото в "ХУБАВИТЕ ДЪРЖАВИ" полицейският и шпионският апарат работи със страшна сила и ефективност.
А тук в "скапаната държава" всичко е направо ПРЕКРАСНО!
Нищо не работи, както трябва и е перфектен хаос и анархия, изключително полезни за творческа дейност!
Дори с риск да изглеждам помпозен и егоцентричен казвам следното:
- Винаги трябва да се извличат позитивните ползи от негативната матрица на реалността.
И както казва един индиански вожд:
АЗ КАЗАХ,
ХАУ!
EDM electronics:
Давам следното, надявам се крайно сериозно мнение:
За доказване на принципа, защото той все още НЕ Е доказан, предлагам Майсторе да ползваш вместо скъпи и труднообработваеми ламарини, примерно: шперплат, фазер, ПДЧ, плексиглас, или още по-просто и евтино - гипсокартон!
Тези "аланкат" материали ще са достатъчно издражливи за кратко, за да се види дали силата на ротора ще преодолее съпротивителната сила на актуатора и да се получи автономна работа. Примерно с гипсокартон, докато се износи дискът, ще направи поне 20 оборота. А дисковете можеш спокойно да залепиш със силикон.
И тогава ще се види, е ли е това "ключ за бараката" или поредната заблуда...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия