Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
EDM electronics:
--- Цитат на: Maistora52 в Май 28, 2013, 09:33:20 pm --- Посочените от теб ЕДМ съм ги пробвал в разни моменти в разни конструкции и са меко казано - КРАЙНО НЕСЕРИОЗНИ.
Казах и повтарям - принципът е доказан! И не само от мен. Работата ми не е вече да търся работещ принцип, а перфектното му изпълнение.
И като казвам идеално гладки, значи СВРЪХ ИДЕАЛНО ГЛАДКИ.
--- Край на цитат ---
Прости ми за любопитството, но при тези "крайно несериозни конструкции", получи ли автономно движение?
Ще покажеш ли клип с автономно движение? - това очакват всички.
tsvetan.filev:
Здравейте.
Първо "автономно движение" не може да се получи понеже вала трябва да направи две неща: да се самоизбута и да загрее околната среда чрез триене (както знаем няма напълно изолирана и автономна система в природата - това е само абстракция за да се обяснят законите).
Както и да го гледам 2 + 2 = 4 няма как да стане различно освен в арабските приказки разбира се.
След това като се закачи алтернатор за да се генерира електричество и когато свържеш намотката накъсо или през външен консуматор поучаваш пад на ЕДН поради загубите от вътрешното съпротивление или включения консуматор. При намотка на празен ход имаш само съпротивлението на волтметъра, което е много голямо.
По принцип идеята на твоя тип генератор е да се създава въртящ магнитен поток от постоянни магнити. Един вид във всеки участък на намотката магнитното поле нараства, приближавайки участъка и намалява, отдалечавайки се от него. Сумарния израз е генерирано синусуидално ЕДН с честота и фази в заисимост от броя на магнитите и намотките. Тангенциалната сила F = BLI, която е сила на отблъскване на двете магнитни полета, създава въртящия момент на генератора в зависимост от диаметъра на който са разположени магнитите. Тук В е магнитната индукция, L е дължината на намотката, а I е големината на възникналия ток, който пък е I = (E - U)/ri, където пък ri е вътрешното съпротивление, а U пада на напрежение.
Колкото повече се натоварва генератора, с консуматори, толкова повече се проевява реакцията на Ленц. В случая това е стремеж за размагнитване на твоите неодимови магнити.
Така че не виждам никакъв шанс да се случи нещо по - различно от досега описаните уравнения, системи и апарати.
Ако се разгледа една водно електрическа централа то ще се види че потенциалната енергия на падащата водата в следствие на гравитацията се преобразува в пъти по - малко електрическа енергия. Иначе казано от ВЕИ не може да се вземе енергия за да се качи водата обратно на високо и да се задвижи пак турбината.
И още нещо има един закон който се нарича втори закон на термодинамиката: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0
Той казва че температурите на две системи се стремят да се изравнят и няма как от по студено температурата да се премести на по - топло.
Моля ви четете преди да се хвърляте в щуротии и после ЦРУ, КГБ, формулите и не знам си кой да е виновен.
Поздрави.
Иван Димов:
tsvetan.filev, ти от ЦРУ ли си или от КГБ? Аз на твое място не бих се изказвал така категорично. И аз не съм много сигурен какво точно става при взаимодействието на магнити, разположени перпендикулярно. Но при перпендикулярните взаимодействия се нарушава законът за запазване на енергията (ЗЗЕ). В механиката това става с центробежните и кориолисовите сили. Това го пише и в дебелите книги по физика. Аз съм смятал проектирана от мен механична машина, при която се нарушава ЗЗЕ. Сигурен съм 99%, че ще го докажа с експеримент. Препоръчвам ти също да прочетеш какво съм писал в темата ми "Жироскоп действа като спирачка и нарушава закона за запазване на енергията (ЗЗЕ)", която е на страница [2] в раздела Теории и хипотези, физични опити. Там също се вижда невалидност на ЗЗЕ. Хората вече НЛО карат, а ние още не сме разбрали елементарни неща. В този форум сме по-напред от стандартната наука, тук ще научиш нови неща и ще трябва да спреш да ни "преподаваш" уроци от образователната система.
tsvetan.filev:
--- Цитат на: Иван Димов в Май 29, 2013, 11:52:51 am --- tsvetan.filev, ти от ЦРУ ли си или от КГБ? Аз на твое място не бих се изказвал така категорично. И аз не съм много сигурен какво точно става при взаимодействието на магнити, разположени перпендикулярно. Но при перпендикулярните взаимодействия се нарушава законът за запазване на енергията (ЗЗЕ). В механиката това става с центробежните и кориолисовите сили. Това го пише и в дебелите книги по физика. Аз съм смятал проектирана от мен механична машина, при която се нарушава ЗЗЕ. Сигурен съм 99%, че ще го докажа с експеримент. Препоръчвам ти също да прочетеш какво съм писал в темата ми "Жироскоп действа като спирачка и нарушава закона за запазване на енергията (ЗЗЕ)", която е на страница [2] в раздела Теории и хипотези, физични опити. Там също се вижда невалидност на ЗЗЕ. Хората вече НЛО карат, а ние още не сме разбрали елементарни неща. В този форум сме по-напред от стандартната наука, тук ще научиш нови неща и ще трябва да спреш да ни "преподаваш" уроци от образователната система.
--- Край на цитат ---
Добре приятел я ми покажи с експеримент как ще преместиш топлината с която си загрял околното пространство и е по - ниска от тази на системата ти обратно вътре без външна енергия както е при климатика ?
Е това наричам аз нарушаване на ЗЗЕ. Това което си направил вероятно е някакъв временен преходен процес а не устойчив (sustainable) процес.
Освен това енергийната плътност на магнитите т.е. количеството енергия на единица обем е нищожна и не може да се очакват (дори и да заработи една такава система) чудеса.
getca:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Май 29, 2013, 12:39:51 pm ---Освен това енергийната плътност на магнитите т.е. количеството енергия на единица обем е нищожна и не може да се очакват (дори и да заработи една такава система) чудеса.
--- Край на цитат ---
Къде го прочете това с червения цвят, за да може и ние да се ограмотим малко, колега ?..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия